DEZERT S JABLKY, KYSANOU SMETANOU A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU
Potřebné ingredience
Přísady pro přípravu piškotového těsta, 5 ks jablek, 2 kysané smetany, 2 ks vanilkového cukru, moučkový cukr , velká čokoláda na vaření, máslo popř. hera
Postup přípravy
2) oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo,
3) pekáč s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení popř. vymažeme a vysypeme (ale papír je lepší),
4) nastrouhaná jablka vyložíme rovnoměrně na dno pekáče,
5) na nastrouhaná jablka vylijeme připravené piškotové těsto, rozetřeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby,
6) jakmile je piškotové těsto hotové, buchtu vytáhneme a necháme chvíli vychladnout,
7) poté buchtu chytneme za okraj pečícího papíru a obrátíme ji, takže nahoře budou jablka a těsto dole,
8) na vrstu jablek rozetřeme kys. smetany smíchané s vanilkovým a moučkovým cukrem (dle chuti a jak moc máme rádi sladké),
9) nakonec s máslem rozpustíme čokoládu na vaření a rozetřeme po dezertu.
10) Buchta je nejlepší vychlazená se ztuhlou čokoládou.
Všem, kdo se pokusí si tento výborný dezert připravit, přeji DOBROU CHUŤ!
Hanka
Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na plech.
V misce si připravíme piškotové těsto.
Těsto nalijeme na připravená jablka a dáme péct do trouby.
Když je těsto propečené, vytáhneme je a necháme asi 5 min. zchládnout.
Poté chytíme za okraje pečícího papíru a dezert obrátíme tak, aby jablka byla nahoře.
Potřeme kysanou smetanou s rozmíchaným vanilkovým cukrem.
A nakonec potřeme rozpuštěnou čokoládou a dáme do ledničky zchladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé