Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

* BLESKOVĚ zapečená treska *

0.0
* BLESKOVĚ zapečená treska *

Potřebné ingredience

4-8 ks tresčích filet (nebo jiná ryba - např. Pangacius),
4-6 velkých žampionů,
1 cibule,
1 zakysaná smetana,
100 g strouhaného sýra,
sůl, ml. paprika, olej.

Postup přípravy

Omytou a osolenou tresku vložíme do pekáčku a maličko poprášíme mletou paprikou. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na oleji osmahneme cibulku na kostičky, pak přidáme žampiony na plátky, které trochu osolíme, aby pustili šťávu. Nakonec vmícháme kysanou smetanu.

V pekáčku přelijeme tresku směsí ze žampionů, poklademe vrstvou strouhaného sýra a pečeme cca 30 min.

Jako příloha se hodí brambory ozdobené petrželkou a zeleninový salát (rajčatový je ideální).

Dobrou chuť!!!

Přichystáme si všechny suroviny a nastrouháme sýt najemno...

Tresku či jiné filety osolíme a malinko poprášíme mletou paprikou...

Žampiony oloupeme a přichystáme si je na plátky... Na oleji usmažíme cibuli na kostičky.

Přidáme žampiony na plátky a osolíme, aby houby pustily šťávu...

Vmícháme zakysanou smetanu...

Tresku v pečicí nábobě zalejeme smetanovou směsí...

Posypeme strouhaným sýrem... A pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. Celsia asi 1/2 hodiny.

Jako příloha se dobře hodí vařené brambory a zeleninový salát. DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lamb13 17. 3. 2009, 17:11
Výborné jídlo (Y) Dneska mi rybu připravil muj přítel a musí jenom chválit!!! Moc velká dobrota :-) Děkujem za super recept. Martina a Standa (F)
Lekninek1980 25. 9. 2016, 17:08
@lamb13 (L) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie