Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

svatební dort

0.0
svatební dort

Potřebné ingredience

klasický piškotový korpus , mramorový korpus , pudinkový krém ,čokoládový krém , potahovací hmota K2 , ozdoby z mléčné hmoty

Postup přípravy

upéct koprusy a umatlat krémy zvládá kde kdo.. potažení také... tak bych chtěla dodat jen pár vychytávek na které jsem přišla během tvoření.

Výborný fígl na prořezání korpusu- naříznout jen tak lehce obvod dortu a vložit pevnou nit -pak už to říznete tak kolečko knedlíku... odpadá problém sehnat tak dlouhý nůž aby se korpus uvnitř nedrobil....

a potahování- spodní patro tohoto dortu je pečené ve formě o rozměru 35*35 cm- takže opravdu maxi kousek... vyválela jsem obr placku na tlouštku cca 4-5mm-dle rady Ariel- a bylo to tak akorát... ale- tak velkou placku jsem nedokázala přenést -když už jsem jí prskla na dort tak to prdlo... asi by to šlo slepit (na to je K2 dobrá ,záplatka jde zahladit k nepoznání) ,ale raději jsem to stahla zas dolů a udělala znova.. na placce bylo trochu krému,ten jsem otřela a zbytek se zapracoval-takže se nebojte hmota to vydrží . vyválela jsem to na silikonové podložce a na igelitovém ubrusu a přenesla na dort na ubrusu. Šlo to pak překlopit a ubrus stahnout.. ale musíte být aspoň dvě,mě pomáhala kamarádka Míša.. je to opravdu lepší.. Ostatní patra už byla brnkačka..

montáž dortu - měli jsme výhodu,že nám penzion ,kde byla svatba, povolil smontovat dort na místě.. Takže potažené korpusy jsme odvezli a na místě sesadili na sebe.. do spodního patra jsme napíchali pět krátkých brček-tak vysokých jako dolní patro,aby se dort nepropadnul-opravdu byl dost těžký.

a zdobení - to už bylo o inspiraci..měla jsem s sebou kamarádku Míšu-které mooc děkuju za pomoc.. Ozdoby jsme lepily na dort bílkem,chtěla jsem aby to opravdu drželo. největší ozdobu jsme posadili do bobečku z krému.. K zdobení se hodí pomůcky typu-zdobička na ty malé ďobečky krému,fén-na sušení slepených ozdobiček k sobě.

výroba ozdob- vyráběla jsem je asi tak tři týdny dopředu... vyválet plát a nakrájet proužky,pak podle fantazie tvořit ... spirálky na brčku,ostatní ručně.. je lepší nechat proužky trošičku oschnout,ne moc aby se nelámaly,ale tak aby držel hezky tvar plynulého ohybu..

plát vyválený ,tady to ještě vypadá dobře,ale potom se to protrhlo.. na podruhé s ubrusem to bylo lepší,ale bohužel nemám foto.

konečně hotovo,další patra už šla jak po másle..menší a lehčí .... i když preciznost musí být

ozobičky připravené k montáži..

a pak už jen zdobit a zdobit-aby to bylo hezké,barevné a i do prostoru a hlavně aby to drželo :o))

finále... z několika pohledů

tak

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Franky 20. 7. 2008, 22:27
Milá Ivanko, jsi moooc šikovná mimo jiné i cukrářka (Y) Dort se Ti fakt povedl,moderní,zajímavý a že je neokoukaný,jiný než klasiky. Určitě spolu budem,ale chtěla jsem ti napsat pěkný komentář... musela jsis máknout,není to jen tak za večer hotové... (svatba) Ti dva měli radost největší...jen tak dále,hodně ůspěchů :-)
sosanky 27. 7. 2008, 11:39
@Franky díky díky- a představ si,že já ho v podstatě ani neochutnala... (H) , byla jsem toho načuchaná.. už se nedivím,že cukrářky povětšinou sladký nejí :-p
RUNTY 9. 7. 2008, 9:45
tak to je dílko (Y) (Y)krása a zase krása (Y)
lejča 9. 7. 2008, 9:00
jéééé..ten je nádherný.moc se vámpovedl...jednoduchý a přitom krásný (Y)
sosanky 9. 7. 2008, 8:53
ještě jednou díky všem za pochvalu (L) ,chtěla jsem ukázat,že lze zdobit i velmi jednoduše-bez speciálních pomůcek. Vypadá to orginálně,prácné to je,ale zvládne to každý. (*)
Nikra 8. 7. 2008, 15:26
Pracný a krááásný (clamp) (clamp) (clamp)
Kocinka 8. 7. 2008, 13:25
Super dortík.Ozdůbky jsou super (Y) (Y)myslela jsem že jsou z jedlého papíru.
Willow M 8. 7. 2008, 7:09
To je zajímavý dortík, úplně jiný, než klasika a proto tak hezký...to jsi si Ivo mákla, viď? (L) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Šotek 7. 7. 2008, 21:36
Krásně a neokoukaně ozdobený. (flower)
žabada 7. 7. 2008, 21:12
Nádherný kousek (Y) chtěla jsem se zeptat - dala by se ta placka namotet na váleček a na něm přenést na dort, nebo by se to k sobě lepilo? Ještě jsem se s touhle hmotou nesetkala, ostatně - já nejsem šikovná na žádnou potahovací hmotu :-| Zdena (pes)
sosanky 7. 7. 2008, 21:51
@žabada no možná byste to na váleček namotala-ale vzhledem k tomu že dort byl 35*35 cm + výška korpusu -tak jste cca na půl metru a tak široký váleček nemám,válela jsem teda ještě i nějakou trubkou,ale raději jsem zvolila tu variantu igelitu.. na druhý menší korpus už stačila silikonová podložka,a nebo by to šlo i vzít na ruce nebo ten váleček. (hello)
backa 7. 7. 2008, 20:15
Krásný dort,pěkně jste ho zpracovala,řekla bych moderně (Y) a vesele :-) Moc se mi líbí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jitkaad 7. 7. 2008, 19:44
Ten je super, |:o)zajímavé zdobení, hlavně pro ty,co neradi kytííí (clamp) (clamp) (clamp)
richterka 7. 7. 2008, 18:31
(Y) (Y) moc pěkný (Y)
Bára D. 7. 7. 2008, 17:25
Hrozně krásný dort (Y) (Y) (Y)
janina74 7. 7. 2008, 16:07
(Y) (Y) (Y) (Y) to je macek (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus)
Lexi 7. 7. 2008, 15:15
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) nádherný dortík!!! úžasné zdobení |:o) |:o)
neila 7. 7. 2008, 15:06
moc pekna torticka,hned by som do nej zahryzla.ivanka,chcela by som sa spytat,co su to za brcka,co si napichala do spodnej casti torty.chystam sa aj ja robit poschodovu tortu a veru neviem co by som mohla pouzit. (clamp) (clamp) |:o)
sosanky 7. 7. 2008, 18:34
@neila díky za pochvalu,brčka jsem koupila úplně obyč takový ty tlustší-co se dávají do drinků.. dají se koupit i v marketech typu penny nebo plus-když mají party nabídky. |:o) dala jsem pět kousků pod to prostřední patro..rozmístění jako pětka na hrací kostce.
neila 9. 7. 2008, 0:03
@sosanky dakujem,lebo ja som raz videla taku montaz poschodovej torty a to boli take riadne hrube biele brcka,tak som sa bala,ze take tu urcite nenajdem.ale ak sa to da aj s takymi riadnymi tak to snad zvladnem. (Y) (hello) (hello) :-)
JaninaM 7. 7. 2008, 14:53
a já musím dodat, že jsem na té svatbě byla, dort ochutnala a byl výýýýýýýýýýýýýýýbornýýý. Jsi prostě šikulka Ivčo. (Y)
Pasta77 9. 7. 2008, 8:54
@JaninaM ...ja tam taky byla, heeeeeeeeeeec :-D Dort se opravdu povedl a snedly se obe vrchni patra jeste na svatbe, takze to svedci i o tom, ze chutnal skvele. I u olizovani prstiku pri krajeni jsem si posmakla. :-p Ivco diky jeste jednou. (dance) Nevesta
sosanky 7. 7. 2008, 14:58
@JaninaM dík Jani :-)
Aderiarleen 7. 7. 2008, 14:47
obdivujem ...ja som s K2 robila len raz a zdala sa mi strašne mäkká...použila som ju iba na menšiu plochu...
sosanky 7. 7. 2008, 14:54
@Aderiarleen jj to sedí. opravdu je dost měkká,proto mi nezbylo nic jinýho než použít ten igelit,placku jsem s kamarádkou překlopila na dort a sloupla igelit dolu. Představa ,že šmrdlám pět kilo mléčné hmoty na potažení.... raději jsem koupila tohle,a bylo to dobrý..
helulka 7. 7. 2008, 14:35
Nádherný netradiční dortík (Y) (Y) Moc se povedl, těch ozdůbek je ale fůůůra a musela to být piplačka,co? Ale výsledek je naprosto dokonalý , moc tleskám (clamp) (clamp) (clamp)
Inka82 7. 7. 2008, 14:32
nádherný maxi dortík (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie