Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahody s krémem v čokoládové "krabičce":-)

0.0
Jahody s krémem v čokoládové "krabičce":-)

Potřebné ingredience

250g čokolády na vaření, 30g kakaa, 175g mascarpone (koupíte v tescu,kauflandu,...mezi sýry je to v kelímku), 60g změklého másla, 175g prosátého moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 450 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky od firmy Vitana, 700g jahod

Postup přípravy

Čtvercovou formu o straně 23 cm obraťte vzhůru nohama: položte na ní alobal ( široký 40cm) a hladce ho podle ní urovnejte.Obraťte a odstraňte formu.Alobalovou krabici vložte dovnitř formy a vyhlaďte všechny záhyby, aby od ní šla čokoládová krabice snadno odlepit.
Čokoládu na vaření rozpustíme s kouskem lukany a po rozpuštění nalijeme do alobalem vyložené formy a rozlijeme jí tak, aby pokryla boky a dno. Snažte se, aby okraje byly stejnoměrné. Pak necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do 2. dne.
Náplň: rozpusťte kakao ve 2-3 lžících vařící vody. V míse utřeme elektrickým šlehačem mascarpone s máslem ( nepoužívejte margarín). Přidejte moučkový cukr, kakao a mléko, třete do pěny.
V jiné misce ušleháme 350 ml smetany na pevnou šlehačku. Gumovou stěrkou lehce zamíchejte hotovou šlehačku do krému.
Vyjměte čokoládovou krabici i s alobalem, šetrně sloupněte alobal z boků i ze dna. Postavte krabici na podnos. Rovnoměrně do ní rozetřete krémovou náplň. Nechte v chladničce, dokud se náplň řádně nevychladí.
V misce ušleháme zbytek šlehačky se stužovačem šlehačky, dáme do sáčku s širokým hvězdičkovým nástavcem a nastříkáme na náplň v čokoládové krabici asi 2,5 cm široký ozdobný lem. Větší jahody rozkrájejte na půlky a obložte jimi povrch krému po celé zbývající ploše. Můžete ještě nalít na jahody trochu červené želatiny.
Ještě takové upozornění ode mě,dort vypadá skvěle,akorát ta krabička je plná krému,takže po rozkrojení to celkem ztratí tvar,dá se to jíst pokud to děláte jen pro rodinu klidně z té krabičky anebo po rozkrojení dejte třeba do větších pohárových sklenic...My to krájeli a bylo to moc dobré,akorát to prostě změní ten tvar:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MonnaK 7. 7. 2008, 18:36
:-p :-p :-o mňam....!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
janina74 7. 7. 2008, 10:52
(I) to je nápad (Y) (Y) (Y) to se budu v srpnu opičit ;-) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Bohuna1 (upraveno) 7. 7. 2008, 18:56
@janina74 Jani opičte, já se bohužel musím taky hodně opičit, protože fantazie jsem teda fakt moc nepobrala, ještě že jsou tady tak šikovné maminy, že máme z čeho čerpat ( a že to jsou někdy díla ) :-)
Nikra 6. 7. 2008, 21:28
Vypadá to naprosto úžasně mňamózně (clamp) (clamp) (clamp)
komarka 6. 7. 2008, 12:02
Tento recept už tady je!! http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19191 Ale jinak to vypadá moc dobře.
Bohuna1 7. 7. 2008, 19:08
@komarka Danuš recept už tady opravdu byl, ale je tam jen odkaz na mě, protože já jsem byla líná a zaregistrovala jsem se teprve předevčírem, takže když jsem ho dělala já, tak ho sestra chtěla dát na mé stránky ( ikdyž si myslím, že to mohlo u ní zůstat, mě to nevadilo ;-) ;-) ;-)
jitkaad 6. 7. 2008, 11:50
Je to moc parádnáí nápad a vypadá to perfektně |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)ale radši bych se do toho nepouštěla,asi by to nedopadlo :-(
zdenka54 6. 7. 2008, 9:29
Neumím si nějak představit to nalití čokolády do formy.Copak nesteče po okrajích na dno? :-o :-o Jinak bezva nápad,ráda bych zkusila...... (leto)
Willow M 6. 7. 2008, 9:02
Mńam mňam...to vypadá moooc jedle (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
Init 6. 7. 2008, 0:06
To musí být strašná dobrota, určitě zkusím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie