(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
KOKOSKY RYCHLOVKY
Potřebné ingredience
Na 1 bílek dáme 4 dkg kokosu a 4 dkg cukru moučka
Postup přípravy
Vše smícháme a lžičkou dáváme na plech malé hromádky.Když začnou kokosky růžovět tak je vyndavám.Jsou hned měkké,takové žvýkací,prostě vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Richina
(upraveno)
14. 12. 2007, 13:17
včera jsem dodělala kokosky z 5 bílků a vynikající,nic se nelepilo na pečící papír a ani se mi nerozjeli a jsou super měkké a výborné....
mardolinka
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:33
Gabi,na kolik stupňů se pečou a jak dlouho?Markéta
kristynahal
(upraveno)
15. 12. 2006, 8:28
Gábinko, včera jsem kokosky zkoušela. Jsou opravdu výborné, jen se chci zeptat, jestli je dáváte na vymazaný plech, nebo na pečící papír. Já je dávala na pečící papír, a nešli mi pak dolů, přilepily se, a navíc se trošku rozjely jako do stran, takže opečené byli zespodu jen okolo, a prostředek se přilepil. Pekla jsem je na 125 st., jak už tady jedna maminka psala (mám taky horkovzduch), tak nevím, měla jsem je dát na vymazaný plech??? Ale jinak jsou výborné, nechala jsem kluky, aby je včera snědly, a vrhly se na ně jak kobylky, a za hodinu nic nebylo. Tak chci dělat o víkendu ještě jednu dávku, ale už bych chtěla aby byli "krásné", prosím poraďte
kekina
(upraveno)
17. 12. 2006, 19:02
@kristynahal
Kristynko a jak dlouho jste je priblizne pekla na tech 125 stupnu?
kristynahal
(upraveno)
18. 12. 2006, 11:24
@kekina
Pekla jsem je asi 25 minut. Ale dělala jsem je předevčírem znovu, pekla jsem je kratší dobu asi na 150 a jsou super!!! A šli i líp z toho papíru. Jenže má to jeden háček - kluci už je skoro všechny snědly (nesnědly - sežraly), a to jsem je dělala ze třech bílků takže budu muset ještě v týdnu znovu. Ale jsou fakt výborné!!!!
Dohovka
(upraveno)
18. 12. 2006, 12:55
@kristynahal
Jsem ráda že chutnají,já je rovnou už dělám ze všech bílků co mi zbydou.Letos to bylo z osmi ale je jich tak akorát na ozdobu na talíř.
Dohovka
(upraveno)
15. 12. 2006, 13:44
@kristynahal
Kristýnko,malinko plech vymažu,omlouvám se že jsem to tam nenapsala.A na plech je dávám lžičkou,jsem ráda že chutnají a přeji vám krásné vánoce
kristynahal
(upraveno)
18. 12. 2006, 11:26
@Dohovka
Také přeji krásné vánoce, fakt jsou super!
Misule78
(upraveno)
15. 12. 2006, 13:29
@kristynahal
Peču taky na papíře.povídala mi švagrová (pekařka,cikrářka) že na plech by se přilepily zrovna tak.pomáhá nechat vystydnout a pak potřít zespod papír vodou.Prý jdou potom dolů dobře.Ale nemám vyzkoušeno,poradila až když jsem je sloupla
kristynahal
(upraveno)
18. 12. 2006, 11:25
@Misule78
Tak jsem vyzkoušela, a jde to fakt líp. I jsem je pekla na víc stupnů, kratší dobu a jsou dokonalý ............teda byli, už jsou pryč
kristynahal
(upraveno)
15. 12. 2006, 13:30
@Misule78
Míšo, děkuju. Zkusím to tak jak radila vaše švagrová.
Lééňa
(upraveno)
13. 12. 2006, 16:46
mám také otázečku,ty bílky se šlehají??? Ještě jsem nikdy kokosky nedělala a chtěla bych to zkusit,když to všichni tak chválíte. Díky za odpověď,Lenka
kekina
(upraveno)
13. 12. 2006, 19:25
@Lééňa
Taky by mne to zajimalo, ja myslim ze snad jo?
Misule78
(upraveno)
13. 12. 2006, 19:37
@kekina
nešlehala jsem nic,jen všechno do mísy,zamíchat a hotovo tyhle nemají být sněhové,tyhle jsou ty z pouťě
kekina
(upraveno)
13. 12. 2006, 20:00
@Misule78
Aha, takze snehovy se slehaj? A delaji se stejne? Ja bych vyzkousela oboji, mame toho furt malo
Dohovka
(upraveno)
15. 12. 2006, 13:45
@kekina
Holky někdy šlehám,spíš první dávku a když mi jí rodinka sní,tak pak už jenom míchám dohoromady.
Misule78
(upraveno)
12. 12. 2006, 18:19
mám otázečku,jak je skladujete?Pár jich ještě přežilo ,ale už začínají tvrdnout.Mám je dát do pytlíku jako jsou na poutích? Nebo jak to udělat,aby zůstaly měkoučké?Díky
Dohovka
(upraveno)
12. 12. 2006, 19:41
@Misule78
Míšo buď v krabici,nebo v těch plastových dozách
Misule78
(upraveno)
13. 12. 2006, 0:15
@Dohovka
mám je v krabici s ostatním cukrovím,všechno měkne,jen kokosky tvrdnou co dělám špatně? Asi je dojím (přeci je nenechám ztvrdnout ) a udělám další várku P.S.Nový poznatek o čtyři hodiny dýl - když jsem je měla na stole v teple tak po půlhoďce změkly.Zvláštní,ale je to tak
žíža
(upraveno)
10. 12. 2006, 21:52
jojo,jsou skvělé taky je ráda dělám a když jsem moc rozmlsaná dám do nich kosek mandle.To je super JaA
Verca 78
(upraveno)
10. 12. 2006, 21:08
Jojo,jsou fakt mňam žvejkací,jediný kokosky co mi neztvrdly ,už je mam schovaný......ale blbě....jdu na ně
amálinka
(upraveno)
10. 12. 2006, 16:00
Proč mi nikdo nikdy neprozradil, že moje milované kokosky jsou tak jednoduché...? Díky za prima recept, moc se to podle něj povedlo! Jen jsem byla překvapená, že pečení (spíš možná sušení) trvá tak dlouho - v horkovzdušné troubě na 125 stupňů téměř 30 min. Ale jsou fakt výborné! jana
Dohovka
(upraveno)
10. 12. 2006, 20:49
@amálinka
Že jo,Jani.U nás je miluje celá rodina a dneska mi na ně přišel i soused.Jsem ráda,že chutnají.Gábina
Misule78
(upraveno)
9. 12. 2006, 18:23
Napřed jsem měla strach,že je jich moc (ze třech bílků), teď mám obavy,že mi pro změnu zbydou žloutky,protože budu muset péct znovu A opravdu jsou takové žvýkací
Dohovka
(upraveno)
9. 12. 2006, 22:36
@Misule78
Míšo na zítra se chystám dělat z osmi bílků a doufám,že už mi vydrží do vánoc
Misule78
(upraveno)
9. 12. 2006, 22:44
@Dohovka
Nevydrží To chce až těsně před Štědrým dnem.
Dohovka
(upraveno)
9. 12. 2006, 22:54
@Misule78
Musím zítra pak mám honičky,tenhle recept dělala moje mamka a pamatuju,že jsme je jedli ještě horký z plechu,tak ať všem chutnaj