Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Segedýnský guláš - moc dobrý

0.0
Segedýnský guláš - moc dobrý

Potřebné ingredience

400 g vepř. plecka + bůčku, 300 g kys. zelí i se šťávou-neproplachovat!!!, 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks zakys. smetany, 4 bobkové listy, sladkou papriku, 4 kul.nové koření, pepř, sůl, zeleninový vývar.

Postup přípravy

Na kostky nakrájené maso, kys. zelí, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, sádlo, sůl, pepř nové koření a sladkou papriku zamícháme v pekáči, nahoru položíme bobkové listy a zalejeme 1/2 l zeleninového vývaru, ve kterém rozmícháme mouku. Vložíme do trouby a pečeme při 200 oC asi 20 minut. Poté snížíme teplotu na 150 oC a pečeme za občasného promíchání 2 hod. Odebereme trochu šťávy ze segedýnu, ve které rozmícháme zakys. smetanu , vlejeme zpátky do guláše a necháme projít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Ať vám chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

omandra 28. 8. 2011, 11:31
jojo, taky jsem na tento recept koukala na netu v Loskutákovi, takže ho dělám takto a už asi jinak nebudu, mám ráda takové jednoduché věci, kde se nemusí dělat milion různých čiností, jako osmahnout, dusit, ... rovnou šoupnout do kastrolu a péct, to se mi líbí (clamp)
Petpo 27. 9. 2008, 9:58
Dobrý den Marcelo, :-) :-) Tak jsem to zkusila a opravdu ňamka, jednoduchý.... (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Díky Petra a (X) (Z) (B)
Kribulena 6. 10. 2008, 12:16
@Petpo Milá Petro, je to recept od pana Vodochodského, uvedla jsem ho, protože nám doma také velmi chutnal. Proto jsem se chtěla podělit s ostatními, kteří mají rádi jednoduché recepty s minimálním množstvím ušpiněného nádobí. :-D Marcela

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie