(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Segedýnský guláš - moc dobrý
Potřebné ingredience
400 g vepř. plecka + bůčku, 300 g kys. zelí i se šťávou-neproplachovat!!!, 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks zakys. smetany, 4 bobkové listy, sladkou papriku, 4 kul.nové koření, pepř, sůl, zeleninový vývar.
Postup přípravy
Na kostky nakrájené maso, kys. zelí, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, sádlo, sůl, pepř nové koření a sladkou papriku zamícháme v pekáči, nahoru položíme bobkové listy a zalejeme 1/2 l zeleninového vývaru, ve kterém rozmícháme mouku. Vložíme do trouby a pečeme při 200 oC asi 20 minut. Poté snížíme teplotu na 150 oC a pečeme za občasného promíchání 2 hod. Odebereme trochu šťávy ze segedýnu, ve které rozmícháme zakys. smetanu , vlejeme zpátky do guláše a necháme projít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Ať vám chutná.
Ať vám chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/121009/22/b344602-1349812900.jpg)
omandra
(upraveno)
28. 8. 2011, 11:31
jojo, taky jsem na tento recept koukala na netu v Loskutákovi, takže ho dělám takto a už asi jinak nebudu, mám ráda takové jednoduché věci, kde se nemusí dělat milion různých čiností, jako osmahnout, dusit, ... rovnou šoupnout do kastrolu a péct, to se mi líbí
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150921/10/b31149-1442825639.jpg)
Petpo
(upraveno)
27. 9. 2008, 9:58
Dobrý den Marcelo,
Tak jsem to zkusila a opravdu ňamka, jednoduchý....
Díky Petra a
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(X)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/41.gif)
![(Z)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/42.gif)
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100914/01/b55246-1284419805.jpg)
Kribulena
(upraveno)
6. 10. 2008, 12:16
@Petpo
Milá Petro, je to recept od pana Vodochodského, uvedla jsem ho, protože nám doma také velmi chutnal. Proto jsem se chtěla podělit s ostatními, kteří mají rádi jednoduché recepty s minimálním množstvím ušpiněného nádobí.
Marcela
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)