(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynute benacky
Potřebné ingredience
300 g pol. mouky,10-20 g drozdi,40 g cukru, 35 g masla, 1 zloutek,spetka soli,mleko, Napln:povidla, marmelada nebo tvaroh
Postup přípravy
Do vlazneho mleka (asi pul hrnka) dam drozdi a nechame vzejit kvasek.Potom smichame veskere suroviny a zadelame klasicke testo,ktere nechame vykynout.Vyvalime a nakrajime na ctverce.Velikost ctverce zalezi na kazdem,podle toho jestli chce mit z kolacku male jednohubky a nebo takove akoratni do ruky:)Kypneme napln: povidla,marmeladu nebo tvaroh (tvaroh,cukr moucka,rozinky) a zabalime do "kulicky".Klademe na plech s pecicim papirem,potreme rozslehanym vejcem a posypeme drobenkou (mouka,cukr moucka a trochu rozpusteneho masla).Dame pect.
Testo spracujeme tak,aby tam nezustaly zadne hrudky,viz foto:)...
...nachystame si drobenku....
...naplnime kolacky v podstate cim chceme a sup s nema na plech...
...tvarohova "napln"...
...a toto je vysledek z jedne porce testa....ty mensi jsou samozrejme lahodnejsi,vubec se nedrobi,jelikoz je clovek hned narve naraz do pusy jeste v celku:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé