(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
@ Bylinkové jehněčí@
Potřebné ingredience
* 800 g jehněčího hřbetu
* 2 lžíce ostré hořčice
* 60 g másla
* 5 stroužků česneku
* petrželová nať
* rozmarýn
* citrónová šťáva
* bílek
* strouhanka
* 100 ml bílého vína
* bílý pepř
* sůl
Postup přípravy
Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli, pepře, strouhanky a bílku. Směsí potřeme maso a vložíme na pekáč. Podlijeme vodou a vínem, přidáme rozmarýn a nakrájený lůj a pomalu pečeme v troubě rozehřátě na cca 150 °C. Pak maso vyjmeme a necháme v troubě. Do výpeku přidáme máslo, víno, pár plátků česneku a připravíme si šťávu, kterou maso při podávání přeléváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JKpipule
(upraveno)
15. 9. 2008, 18:54
Peti dělala jsem v neděli a bylo to něco mňamózního , opravdu výborné, děkuji za receptík