(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
180 g hl. mouky 120 g tuku - Hera 30 g moučkového cukru 2 žloutky vanil. cukr marmeláda (tu nedávám) Reveňová náplň: 600 g reveně 180 g pískového cukru Jablková náplň: 600 g jablek, 1 lžíce cukru, skořice Sníh: 3 bílky 120g pískového cukru
Postup přípravy
Těsto:
Těsto necháme hodinu odležet. Vyválíme v silnější kolo, vložíme do koláčové
formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růřova. Potřeme marmeládou a potom
jeblkovou a nebo reveňovou náplní a nahoru ušlehaným sněhem a dopečeme v
mírně vyhřáté troubě opět do růžova.
Náplň:
Omytou rveň oloupeme a pokrájíme na kousky, spaříme, vložíme do kastrůlku
(nejlepší teflenový) nepatrně podlijeme a rozvaříme. Přidáme cukr a podusíme
do polotuhé kaše.
Pokud budeme dělat náplň z jablek, tak postupujeme následovně: jablka
nastrouháme na hrubé nudličky, podusíme s cukrem a 2 lžícemi vody, až
změknou a zhoustnou.
Sníh:
Do polotuhého sněhu postupně rozšleháváme cukr a šleháme až se cukr rozpustí
a zhoustne.
ALE POZOR, JE TO HROZNÁ KALORICKÁ BOMBA A SLAĎOUČKÁ. ALE STOJÍ TO ZA TO. ANI
KOUSEK NEZŮSTANE, ALE S TOU REBARBOROU JE TO LEPŠÍ, TÍM, ŽE JE KYSELEJŠÍ.
:-)
Těsto necháme hodinu odležet. Vyválíme v silnější kolo, vložíme do koláčové
formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růřova. Potřeme marmeládou a potom
jeblkovou a nebo reveňovou náplní a nahoru ušlehaným sněhem a dopečeme v
mírně vyhřáté troubě opět do růžova.
Náplň:
Omytou rveň oloupeme a pokrájíme na kousky, spaříme, vložíme do kastrůlku
(nejlepší teflenový) nepatrně podlijeme a rozvaříme. Přidáme cukr a podusíme
do polotuhé kaše.
Pokud budeme dělat náplň z jablek, tak postupujeme následovně: jablka
nastrouháme na hrubé nudličky, podusíme s cukrem a 2 lžícemi vody, až
změknou a zhoustnou.
Sníh:
Do polotuhého sněhu postupně rozšleháváme cukr a šleháme až se cukr rozpustí
a zhoustne.
ALE POZOR, JE TO HROZNÁ KALORICKÁ BOMBA A SLAĎOUČKÁ. ALE STOJÍ TO ZA TO. ANI
KOUSEK NEZŮSTANE, ALE S TOU REBARBOROU JE TO LEPŠÍ, TÍM, ŽE JE KYSELEJŠÍ.
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090826/11/b118680-1251279554.jpg)
nelinka.micinka
(upraveno)
7. 9. 2009, 7:41
No to je mňamka
Nejlepší je,když se nechá den uležet
Je luxusní
Maminky,určitě vyzkoušejte
Ještě jednou děkuji za receptík Jarčo. Květa a
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(C)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(Z)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/42.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110624/21/b81008-1308945247.jpg)
nirvana766
(upraveno)
3. 10. 2009, 12:53
@nelinka.micinka
není vůbec zač
Omlouvám se za pozdní reakci. Škoda, že tyto reakce nechodí do emailu, protože takhle si toho málokdy všimnu. Děkuji za pochvalu. Mám ho od kamarádky, takže je to i její zásluha, je to prostě bomba
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090826/11/b118680-1251279554.jpg)
nelinka.micinka
(upraveno)
5. 9. 2009, 14:01
Milá Jarčo. Děkuji za receptík.
už je upečený a vypadá nádherně
Má nám přijít návštěva,tak pak napíšu,jak chutnal
Květa a
![(^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/29.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(C)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
![(Z)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/42.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)