Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Žravá buchta

0.0
Žravá buchta

Potřebné ingredience

Na těsto:
4 vejce
120 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička citrónové kůry
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:
2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g) – slité
1 kelímek šlehačky
2 kelímky zakysané smetany (čím hustší, tím lepší)
2 lžíce krupicového cukru

Na želé:
2 balení vanilkového pudinku
šťáva z obou mandarínkových kompotu, doplněná vodou do 750 ml
2 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy

Šlehejte vejce s cukrem. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháte, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěchejte!
Připravte těsto. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyloženým pečícím papírem. Pečte na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
A teď náplň. Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé.
Želé nakonec. Šťávu z obou kompotů dolijte vodou abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie