MLETÉ MASO S RAJSKOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
MLETÉ MASO : 1 kg. mleté maso, 1 cibule, 4 stroužky česneku, lžíce soli, 1 hrnek strouhanky, majoránka + oregano. RAJSKÁ OMÁČKA : 500 ml. rajský protlak, 2 lžíce hladké mouky + 20 g. másla, 3/4 lžíce soli + 1/2 cukru + lžíce citronové šťávy, 500 ml. vody, cibule, 4 stroužky česneku , majoránka.
Postup přípravy
Příprava surovin na maso : mleté maso, strouhanka, cibule, česnek, vejce, koření a sůl....
Připravíme si mleté maso, vejce, koření, sůl, strouhanku, nastrouhaný česnek a pokrájenou cibuli.
Vše zamícháme do tužšího těsta a uhněteme kouli. Vložíme do ohnivzdorné mísy bez tuku a bez obalování strouhankou.
Příprava na rajskou omáčku : rajský protlak, hladká mouka, nastrouhaný česnek, pokrájená cibule, máslo, citronová šťáva, sůl.....
Přpravené k obědu : knedlíky krájené na plátky + sekaná + rajská omáčka...
přebytečný vypečený tuk slijeme do skleničky...
maso krájíme na plátky...
Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé