Bublanina - malinko pracnější, ale skvělá
Potřebné ingredience
5 vajec (nejlépe domácí, ať je bublanina krásně žluťoučká - já měla bohužel nyní jen bledulky z obchodu), 20 dkg curku moučka (rozdělit na poloviny), 23 dkg hladké mouky, 5 lžic horké vody, vanilkový cukr, ovoce dle dostupnosti.
Postup přípravy
oddělíme žloutky od bílků, vždy do mísy - obojí se bude šlehat
šleháme žloutky, přidáme 10 dkg cukru moučka, za stálého šlehání přidáváme postupně vodu a ušleháme dohusta,
z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme druhou polovinu cukru moučka + vanilkový cukr, opět pěkně dohusta,
sníh vmícháváme postupně na střídačku s prosátou moukou do žloutkové hmoty
umícháme krásné hladké husté těsto,
které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem.. já zrovna nafasovala zásobu třešní :o)
a pečeme.
Nezbývá než popřát dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé