(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře-PIKANTNÍ
Potřebné ingredience
libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme ORIENTALNI KORENI / to je důležité-dává pokrmu tu správnou specifickou chuť /...
Koření dát asi 2 pol.lžíce-samozřejmě záleží na množství masa,jestli má být jídlo pikantnější....
časem si každý odhadne tu svoji správnou míru..
Přidat hořčici,kečup,sój.omáčku.
Zatím nesolíme.
Promíchat-maso má být tak napůl ponořené do omáčky,vzniklé smícháním ingrediencí.
Ani voda se přidávat nemusí-a když,tak jen maličko.
Uzavřeme papińák a od doby,kdy nám začne syčet,
vaříme tak 20 minut, pak vypneme sporák a necháme "dojít".......
Déle radši nevaříme,mohlo by se stát,že se pokrm v hrnci začne připalovat...
Po otevření hrnce ochutnáme-a teprve teď eventuelně přisolíme.
Pokud je pokrm moc řídký,mírně zahustíme -nejlépe inst.jíškou-je to nejpohodlnější.
Do masa se můžou/ ale nemusí /nakrájet na nudličky 2 steril.okurky.
Jako příloha-
hranolky,brambory /pečené i vařené/,dokonce i rýže.
Při kombinaci s hranolkami je výborné dát na talíř k masu tatarskou omáčku..
Já vím,že to není zdravé-
já ji smíchávám napůl s bílým jogurtem...
Mohu říct,že takto upravené hovězí maso slaví u mně doma i u známých samou chválu a
každý má zájem o tento recept..
Snad i někomu z vás tzv.učaruje..
Ještě poznámka-lze připravit z jakéhokoliv masa-
dokonce i ze sójového masa
/ to musí být předem předvařené v mas.bujónu a
při samotném vaření hovězí masox přidávám i do jídla/...DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme ORIENTALNI KORENI / to je důležité-dává pokrmu tu správnou specifickou chuť /...
Koření dát asi 2 pol.lžíce-samozřejmě záleží na množství masa,jestli má být jídlo pikantnější....
časem si každý odhadne tu svoji správnou míru..
Přidat hořčici,kečup,sój.omáčku.
Zatím nesolíme.
Promíchat-maso má být tak napůl ponořené do omáčky,vzniklé smícháním ingrediencí.
Ani voda se přidávat nemusí-a když,tak jen maličko.
Uzavřeme papińák a od doby,kdy nám začne syčet,
vaříme tak 20 minut, pak vypneme sporák a necháme "dojít".......
Déle radši nevaříme,mohlo by se stát,že se pokrm v hrnci začne připalovat...
Po otevření hrnce ochutnáme-a teprve teď eventuelně přisolíme.
Pokud je pokrm moc řídký,mírně zahustíme -nejlépe inst.jíškou-je to nejpohodlnější.
Do masa se můžou/ ale nemusí /nakrájet na nudličky 2 steril.okurky.
Jako příloha-
hranolky,brambory /pečené i vařené/,dokonce i rýže.
Při kombinaci s hranolkami je výborné dát na talíř k masu tatarskou omáčku..
Já vím,že to není zdravé-
já ji smíchávám napůl s bílým jogurtem...
Mohu říct,že takto upravené hovězí maso slaví u mně doma i u známých samou chválu a
každý má zájem o tento recept..
Snad i někomu z vás tzv.učaruje..
Ještě poznámka-lze připravit z jakéhokoliv masa-
dokonce i ze sójového masa
/ to musí být předem předvařené v mas.bujónu a
při samotném vaření hovězí masox přidávám i do jídla/...DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lang
(upraveno)
24. 10. 2015, 13:48
tak tohle jídlo podle Vašeho receptu bylo dlooouho manželovým nejoblíbenějším jídlem. Až do té doby, než přestali prodávat Orientální koření od Vitany. S tím to bylo fakt výtečné, dodávalo mu specifickou chuť. Budu teď muset zkusit jiné orientální koření....
belezza
(upraveno)
3. 11. 2016, 13:45
@lang
To je prave skoda,,ze se orientalni koreni prestalo vyrabet,,,Prave to delalo tu specifickou,,ojedinelou chut,,,,,,
lang
(upraveno)
3. 6. 2017, 15:43
@belezza
no ono se prodává, ale od Vitany bylo prostě nej. Teď to dělám z orient. koření od Kotányi. Stále vynikající jídlo! U nás dlouhodobá stálice.
janaforyou
(upraveno)
1. 6. 2007, 15:36
nepřidáváte šlehajdu ani zakys.smetanu?
belezza
(upraveno)
1. 6. 2007, 17:42
@janaforyou
Janicko-ani slehacku ani smetanu nepridavam -ale je mozno pridat jako prilohu kysanou smetanu s troskou majonezy-ale jen jako dochuceni,ne primo do jidla ....Pridanim primo do jidla by vzniklo neco trosku jineho-urcite by se tim Stroganov hodne zjemnil,byl by asi svetle hnede barvy....Urcite by to byli tez vyborne -ale uz by to bylo proste jine...........
stencon
(upraveno)
17. 5. 2007, 15:53
Prostě dobrůtka
belezza
(upraveno)
17. 5. 2007, 16:29
@stencon
Jitusko,musim napsat-i u nas moc oblibena pochoutka Hovezi maso skoro nejime-ale tomuto nikdy neodolame...