(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Brambory zapečené s mletým masem
Potřebné ingredience
Balíček mletého masa (něco kolem 1/2 kila),
2 dcl sladké smetany,
tvrdý sýr na strouhání
majoránka
kmín,
sůl,
česnek,
pepř,
4 větší brambory.
Postup přípravy
Mleté maso si orestujeme na pánvi, nepřidáváme žádný tuk, pouze trochu vody, okořeníme trochou majoránky, solí, pepřem a česnekem.
Nemusí být úplně hotové, protože se bude zapékat.
Zapneme troubu.
Připavíme si pekáček na zapékání, dáme do něj oloupané na kolečka nakrájené brambory, osolíme je. Na ně dáme orestované maso, zalijeme smetanou a dáme do trouby.
Zapéká se asi 1/2 až 3/4 hodiny, podle toho, jakou máte troubu. Před dopečením přidáme nastrouhaný sýr.
Jednoduché, málo pracné a velmi dobré, vyzkoušejte.
Nemusí být úplně hotové, protože se bude zapékat.
Zapneme troubu.
Připavíme si pekáček na zapékání, dáme do něj oloupané na kolečka nakrájené brambory, osolíme je. Na ně dáme orestované maso, zalijeme smetanou a dáme do trouby.
Zapéká se asi 1/2 až 3/4 hodiny, podle toho, jakou máte troubu. Před dopečením přidáme nastrouhaný sýr.
Jednoduché, málo pracné a velmi dobré, vyzkoušejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Íňa
(upraveno)
1. 7. 2008, 15:53
Znám to s kotletama, tak s mletou to musím vyzkoušet. .Dík za inspiraci Inka