Luhačovický špaček z mletého masa - 4 porce
Potřebné ingredience
Luhačovický špaček je vzpomínkou na uplynulé roky. Kluci zalovili v normalizačních „Normách teplých pokrmů“ a tuto specialitu ukázali světu. Je to dobrá a vydatná uzenářská specialita, možná by stačila pro osm strávníků a ne pro čtyři, jak píšeme. Je k ní totiž výborná příloha v podobě netradičního teplého salátu! Záleží na tom, jací jste jedlíci a jak jste hladoví.
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 větší cibule
2 lžíce strouhanky
hrst petrželové natě
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
2 lžíce hořčice
4 ostravské klobásy
4 dlouhé plátky slaniny
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
Postup přípravy
2. Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky, potřeme hořčicí, vložíme ostravskou klobásu a dobře zavineme. Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.
3. Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180°C asi 20 minut. Před dopečením zakápneme kečupem a zapečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé