Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ta nejjednodužší rychlovka na sobotu a neděli

0.0
Ta nejjednodužší rychlovka na sobotu a neděli

Potřebné ingredience

Šlehačková roláda už tady byla určitě stokrát - klasické roládové těsto a šlehačku zvládne jistě každý. A kdybyste už nevěděly coby, tak pro připomenutí - s obměnou pro náročné kuchtíky. Je to rychlovka, ve smyslu, že zabere málo času. Asi není vhodná jako mňamka "na poslední chvíli".
______________Suroviny na těsto: 5 vajec (bílky zvlášť), 5 lžic moučkového cukru, 5-6 lžic polohrubé mouky ___________________Suroviny na náplň a zdobení: 2 šlehačky Rama cremefine, 3 lžíce moučkového cukru, 4-5 jahod, sypání

Postup přípravy

Oddělíme bílky a žloutky, do bílků přidáme 2 lžíce cukru, do žloutků 3 lžíce. Vyšleháme nejprve sníh z bílků, pak vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové směsi pak zamícháme mouku a lehce vmícháme sníh, který vařečkou jakoby "zabalujeme" do těsta. Nalejeme a rozetřeme na pečící papír na plechu. Pečeme 10 minut při 180stupních Celsia. Po upečení ještě horké i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.

Na náplň vyšleháme obě Ramy Cremefine s cukrem. Polovinu rozetřeme na vychladlý a rozmotaný plát piškotu, urovnáme do středu rolády čtvrtky jahod a srolujeme. Druhou polovinou šlehačky naplníme sáček se zdobící špičkou a ozdobíme celý povrch rolády. Necháme vychladit. Před podáváním ozdobně posypeme horní část rolády.

Pro náročné se ztužovačem zde: http://rybi-cka.blog.cz/0806/slehackova-rychlovka-na-sobotu. Použít lze samozřejmě i želatinový ztužovač a příchuť dodat obyčejnou trestí... Proste nároční kuchtíci si mužou vyhrát i na obyčejné šlehačkové roládě - ani jsem nečekala, že s takovou jednoduchostí sklidím u kafe takové ovace... rodina asi dlouho neměla šlehačku, samý marcipán furt... :-D

A tady alternativa hned na neděli.
http://rybi-cka.blog.cz/0806/slehackova-rychlovka-na-nedeli

Zajíc na řezu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janina74 30. 6. 2008, 23:40
:-o :-o :-o paráda (Y) už sem ti ji chválila na livingu [A] ale nestihla jsem to odeslat a kleknul 8o| 8o| :-@ (6) |-) +o( :'( (child12) (child12) (child12) půl hodiny jsem je tam všechny chválila (child12) (child12) (child12) tak aspoň tebe šikulko pochválím tady (L)
rybickarybka 1. 7. 2008, 8:16
@janina74 Děkuji, všichni byli nadšení, dlouho žádná šlehajda ke (C) nebyla .
Záhoráčka 30. 6. 2008, 8:49
Mňam (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie