ŠVÝCARSKÉ VČELÍ ŽIHADLO
Potřebné ingredience
200 G. másla, 100 g. cukru, strouhaná citrónová kůra z 1 citronu, 3 vejce, 400 g. hladké nebo polohrubé mouky, špetka soli, 1 balíček kypřícího prášku. OBLOŽENÍ : 100 g. strouhaného kokosu, 50 g. kokosových lupínků, 150 g. cukru, 300 ml smetana ke šlehání.
Postup přípravy
RADA : Švýcarská bílá káva pro 4 osoby : Za stálého šlehání rozehřejeme 200 ml mléka. Smícháme ho se 375 ml černé kávy a rozdělíme do šálků. Ozdobíme 150 ml šlehané smetany a 40 g. čokoládových hoblinek.
Příprava surovin : hladká mouka, strouhaný kokos+ kokosové plátky, cukr, máslo, smetana, citron, kypřící prášek a vejce....
Těsto je hustší, musíme ho rozprostřít na menší plech vyložený pečícím papírem ...
...posypeme kokosem a vložíme upéct do trouby ....
... při pečení dáme pozor na připálení...
...pokud se povrch připaluje, ochráníme ho po další dobu pečení alobalem...
... výsledkem jsou super řezy, po kterých se jen zapráší...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé