Vitaminový salát z čínského zelí a ovocem
Potřebné ingredience
Na salát: 4 velké listy čínského zelí (listy čerstvého zelí mají pěknou zelenou barvu)
Na zálivku: půlka červeného grapefruitu, 1 jablko, 1 avokádo, citronová šťáva (1 lžíce), bílý jogurt (krémový, nejlépe s Bifidus Activ) - 4 lžíce
Postup přípravy
Čínské zelí nakrájíme nebo natrháme na malé kousky.
Zálivka: do misky dáme bílý jogurt. Zatím si rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu. Dužinu ihned pokapeme citronem, aby nezešedla a nezhořkla. Dužinu rozmělníme vidličkou a přidáme k jogurtu. Z grapefruitu oddělíme jednotlivé srpky, které oloupeme (odstraníme vrchní bílou slupičku, která je hořká). Vyloupaný grapefruit přidáme k jogurtu. Na závěr přidáme i se slupkou nastrouhané jablko. Celé promícháme popř. našleháme šlehačem a přelijeme čínské zelí.
Zálivka: do misky dáme bílý jogurt. Zatím si rozkrojíme avokádo, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu. Dužinu ihned pokapeme citronem, aby nezešedla a nezhořkla. Dužinu rozmělníme vidličkou a přidáme k jogurtu. Z grapefruitu oddělíme jednotlivé srpky, které oloupeme (odstraníme vrchní bílou slupičku, která je hořká). Vyloupaný grapefruit přidáme k jogurtu. Na závěr přidáme i se slupkou nastrouhané jablko. Celé promícháme popř. našleháme šlehačem a přelijeme čínské zelí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé