(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šohajdy
Potřebné ingredience
250 g tuku Omega, 100 g kakaa, 250 g moučkového cukru
Náplň: 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, rum
Malé papírové košíčky, ořechy a barevná rýže na dozdobení
Postup přípravy
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. Na zchladlou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé