(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Zavařování masa
Potřebné ingredience
Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené
Postup přípravy
Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do zavařovacího hrnce,voda by měla sahat asi do 3/4,uzavřeme,až teplota dosáhne 100st. vaříme 1 hod.,pak vyndáme a necháme schladnout.Pokud nemáme hrnec,zavařujeme od bodu varu vody 1 hod.
Maso by se mělo zavařovat 2krát,ale já zavařuji 1krát a zatím se mi nic nezkazilo.
Maso by nemělo být upečené nebo uvařené úplně do měkka,pokud zavařujeme omáčky,nezahušťovat ,dát do sklenic maso se šťávou,zahušťuje se až po otevření.pokud zavařuji svíčkovou,dám do sklenice maso (nekrájím na plátky,to až po otevření) a zaliji rozmixovanou zeleninou,šlehačku dávám také až při zahušťování.
Vkládám tento recept,hodně maminek mi psalo o radu ohledně zavařování,tak vkládám jak zavařuji já.
Maso by se mělo zavařovat 2krát,ale já zavařuji 1krát a zatím se mi nic nezkazilo.
Maso by nemělo být upečené nebo uvařené úplně do měkka,pokud zavařujeme omáčky,nezahušťovat ,dát do sklenic maso se šťávou,zahušťuje se až po otevření.pokud zavařuji svíčkovou,dám do sklenice maso (nekrájím na plátky,to až po otevření) a zaliji rozmixovanou zeleninou,šlehačku dávám také až při zahušťování.
Vkládám tento recept,hodně maminek mi psalo o radu ohledně zavařování,tak vkládám jak zavařuji já.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kapulet
(upraveno)
8. 7. 2013, 21:06
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jak zavařovat játra? konkrétně játra na cibulce či játrovou omáčku? asi podle komentářů níž bude lepší zavařit bez mouky nebo můžu hotovou omáčku? chceme letos s manželem zkusit zavařit maso a napadli nás i ty játra
lentilka11
(upraveno)
30. 6. 2013, 12:33
Prosím mám taky dotaz,chystám se úplně poprvé zavařovat maso Někde jsem četla,že by se neměla použít cibule ,je to pravda? A ještě pořád nevím jak s těma víčkama a gumičkama,mám doma klasiku co se zavařují okurky a šroubovací,ptám se jak trdlo ,ale to musím k tomu koupit nějaké gumičky?? Děkuji za odpověd a omlouvám se jestli jsou dotazy pořád dokola
komár15
(upraveno)
20. 5. 2013, 7:03
Ivo ,zaujalo mě vaše zavařování jistě s tím máte na rozdíl ode mne zkušenosti tak vás moc prosím o radu je možné zavařovat i do sklenic se šroubovacím víkem? Děkuji moc ptám se jsko naprostý lajk co se zavařování týče a kdyby jste přihodila nějaký recept na nějakou dobrou omajdu byla by jste zlatá chystáme se s dvouma prckama k moři mají rádi omáčky předem moc děkuji Gabča
horizont
(upraveno)
10. 8. 2012, 14:51
Trochu do zavařovacího mlýna: chybí zde ve všech radách podstatná skutečnost, a to je, že uvařené, upečené maso zavařujeme jednou, syrové, nezpracované, dvakrát. Lze zavařit téměř cokoli, ale opravdu nezahušťovat moukou, kazí se to. Slyšela jsem o zavařování i řízků, ale toto vyzkoušené nemám. Právě jdu péct kuřata, po vychladnutí je oberu, dám do sklenic i s výpekem, pak víčka s červenou gumou a cca hod. to budu vařit, na dovolenou k tomu beru těstoviny a instatní br. kaši...
Michaela_
(upraveno)
9. 3. 2012, 12:34
zrovna vcera v Jste to co jite, rikal Havlicek, ze 100st. nestaci-...tak to dal do trouby na 120stupnu...a pak druhy den znova
piskott85
(upraveno)
9. 3. 2012, 12:21
Dobrý den, prosím jak zavařujete polévky??a nudlovou i s nudlemi nebo jen vývar??a jde zavařit i halušky se zelím???jsem v tom uplně laik chce at mu zavařím jídla na cesty jezdí kamionem tak prosím kdo a jak zavařuje budu ráda za recepty muj mail trineckaa@seznam.cz moc díky
Lenča 6
(upraveno)
9. 3. 2012, 13:58
@piskott85
Tak polévka jde zavařit jen vývar s masem,určitě bez nudlí,ty se tam pak dají hodit až se polévka bude ohřívat.Halušky ne,jinak jde zavařit omáčka s masem,případně třeba segedín,výborné je pečené maso (klasika,jen sůl a kmín),jen nemusí být pečené úplně do měkka,bude se pak ještě 2x zavařovat.Já zavařuji v zav. hrnci,1 hod. na 100°C,za 24 hodin to opakuji.
Kamis1
(upraveno)
4. 7. 2011, 13:56
Dobrý den maminky,prosím o radu.V pátek odjíždíme na 10 dní do Itálie(cesta cca18 hod.)a chtěla bych radu na zavařování různých omáček a jídel.Jedeme do bungalovu a nevím, co mám všechno ssebou zavařit.Vždy jsme byli v hotelích,tak nevím jak na to.Děkuji za radu.
dragstar
(upraveno)
18. 3. 2011, 15:32
Prosím o radu , když chci zavařovat maso a hotová masová jídla, musí mít šroubovací víčka také červenou gumičku? Nebo jsem to pochopila správně, že ty šroubovací nemusí? Moc děkuji.
Jepinka
(upraveno)
11. 3. 2011, 12:23
Prosím o radu chtěla bych se zeptat nevíte nikdo co vše jde zavařit na cesty zavařuji omáčky manželovi na cesty jezdí kamionem a nevím co vše mu mohu zavařit zavařuji jen omáčky a guláše tak prosím o radu co vše mohu zavařit moc a moc předem děkuji můj mail je macekk69@seznam.cz díky moc
Nikuska18
(upraveno)
16. 8. 2010, 18:28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jde zavařit kuřecí čína? Myslím tím smažené kuřecí kousky např. se zeleninou, s houbama atd. Děkuji
mmonica
(upraveno)
14. 8. 2010, 13:36
Dobrý den mam na vás prosbu nezkoušela jste zavařovat lečo?
Helus1
(upraveno)
29. 7. 2009, 21:26
dobrý večer ráda bych se dozvěděla zda jde zavařovat i guláš?Myslím tím už ochucený na jídlo Děkuji
Jepinka
(upraveno)
12. 3. 2011, 21:44
@Helus1
guláš už mám vyzkoušený a je dobrý vydržel manželovi i dost dlouho zavařovala jsem ho dvakrát
Jančča
(upraveno)
29. 7. 2009, 21:46
@Helus1
Mamka ho zavařuje, ale bez mouky... znám i lidi, kteří ho zavařují s moukou, ale to se může zkazit...
pimpas
(upraveno)
28. 7. 2009, 21:06
Já zavařuji už hotové maso zahuštěné.A je to rychlovka jen ohřát a zavařuji maso se zeleninou apod.a tak hoďku a půl a maso je .Sklenice dám do velkého hrnce na utěrku a zaliju do 3/4 vodou a vařím pod poklici.
vandach
(upraveno)
23. 6. 2009, 16:30
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli je potřeba, aby sklenice byly ponořené celé, nebo stačí do 2/3. Díky. Vanda.
Manki
(upraveno)
2. 7. 2008, 23:01
taky to dělám úplně stejně, a ještě jsem nevyhodila vůbec nic,jako že by se zkazilo.
L.E.N.K.A.
(upraveno)
28. 6. 2008, 9:54
já zavařuji hotové zahuštěné guláše i omáčky, taky se mi ještě nic nestalo.. ale nejhorší jsou kuřecí prsa - rozpadnou se úplně na nitě tak těm se vyhýbám
iva1170
(upraveno)
8. 7. 2008, 13:16
@L.E.N.K.A.
Teď jsem se vrátila z chaty,měla jsem tam zavařené kuřecí kousky,dál jsem to upravovala a nic se mi na nitky nerozpadlo.
iva1170
(upraveno)
29. 6. 2008, 18:29
@L.E.N.K.A.
Také jsem zavařila nějakou omáčku zahuštěnou,nic se nestalo,ale jistota je jistota.
Renda L
(upraveno)
28. 6. 2008, 9:40
Souhlasím, dělám to úplně stejně, a také se nám nic nezkazilo.