(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
DORT HARLEKYN ( PAŘÍŽSKÝ )
Potřebné ingredience
testo: 4 cela vejce, 12 dkg cukr krupice, 9 dkg pol. mouky, pol. lzice kakaa, 1/4 prasek do peciva,8 lzic horke vody.
krem: 3 dkg masla, 3 dkg hladke mouky, 2 dcl mleka- udelat zasmazku tj. rozpustit maslo, pridat mouku az se spoji prilit mleko a michat az se smes spoji a vznikne kase a nechat zchladnout
12,5 dkg masla, 12,5 dkg mleteho cukru, 1 vejce(cele),4 dkg kakaa, vyslehat a prislehat k tomu zasmazku
poleva: 5 dkg cokolady na varení , 5 dkg tuku (iva) rozpustit
Postup přípravy
vejce s cukrem uslehat do peny a pridavat po lzickach horkou vodu potom primichat zbytek. upect v dortove forme.
na studene nanest krem - nejlepsi je z horke formy sundat kolo a po vychlazeni nasadit, dat krem urovnat polit polevou a cele vlozit do lednice, po ztuhnutí objet nozem kraj a zase kolo sundat, vypada to lepe.
je to docela rychle, a hlavne bych rekla levne a nam to moc chutna.
ps: cokoladu rozkrajet nozem namocenym v horke vode!!!!!!!!
nekdo to zna jako pariz, se slehackou a nekdo jako harlekyn, je to stejne jedno, je to proste mnamka.
na studene nanest krem - nejlepsi je z horke formy sundat kolo a po vychlazeni nasadit, dat krem urovnat polit polevou a cele vlozit do lednice, po ztuhnutí objet nozem kraj a zase kolo sundat, vypada to lepe.
je to docela rychle, a hlavne bych rekla levne a nam to moc chutna.
ps: cokoladu rozkrajet nozem namocenym v horke vode!!!!!!!!
nekdo to zna jako pariz, se slehackou a nekdo jako harlekyn, je to stejne jedno, je to proste mnamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Suskova
(upraveno)
6. 8. 2012, 18:13
ten krém je božíííí
hocky
(upraveno)
15. 8. 2008, 18:54
Tak jsem ho zkoušela velice dobrý manžel byl nadšen diky
septulka
(upraveno)
25. 6. 2008, 17:23
Super receptík, vypadá skvěle
onasi
(upraveno)
25. 6. 2008, 15:44
vypadá to dost dobře!!! ukládám...