Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 48 návštěvníků)

ovocné knedlíky z plzeňska - velmi rychlé a snadné

0.0
ovocné knedlíky z plzeňska - velmi rychlé a snadné

Potřebné ingredience

těsto:1 měkký tvaroh ve vaničce, 2-3 celá vejce, 3 lžíce tuku (hera, máslo,nebo olej), špetka soli, 1 lžíce cukru krystal, (pokud má někdo rád hodně nadýchané, dá 1 PDP, my ho nedáváme) 1-2 vaničky od tvarohu plné hrubé mouky; na ochucení knedlíků:cukr moučka, strouhaný tvrdý tvaroh, rozpuštěné máslo, kysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy

smícháme všechny ingredience na těsto, těsto by se mělo odlepovat samo od mísy, pokud je moc lepivé, tak ještě pomalu přidáváme mouku, na posypaném válu hrubou moukou těsto vyválíme na 2-3mm, pak pokrájíme na čtverce cca 6x6cm, zabalíme do čtverců ovoce, rukama vytvoříme kuličky, do připraveného hrnce s horkou vodou dáme vařit na 8-10minut, knedlíky scedíme a ihned podáváme, ochucení je dle krajových zvyklostí.

Dobrou chuť!

PS: Je to dávka knedlíků asi pro 4-5 osob! Záleží jací jste jedlíci, mě to vychází asi 4-5 knedlíků na osobu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 15. 6. 2011, 12:06
(Y)dobrý obídek (clamp) (clamp) (clamp)
Petjunka 15. 6. 2011, 11:50
Dobrý den,moc díky za super recept |:o)ani jsem těsto neválela jen jsem ho rozdělila na 16 dílů a zabalila jahody :-)dobrota!!!Moc hezky se mi s těstem pracovalo. (Y)určitě udělám znovu (clamp)
mrazuk 29. 9. 2009, 14:09
Dobrý den, Váš receptík jsem dnes vyzkoušela a měl úspěch (Y) (Y) (Y), knedlíky jsou výborné!!!!, všichni mlaskali (pl) (pl)...mohu doporučit (flower) (flower) Alena s rodinkou (X) (Z)
Zannny 1. 8. 2009, 13:16
(hello)Hledala jsem receptík a tenhle mě padl do oka...tak to prošlo schvalovací komisí a jsou prej výtečné...tak jsem ráda...protože (svatba)nechutnaly moc ty co jsem měla od naší mamky...mě zase moc nechutnaly, na které byl zvyklej (svatba) a tak jsem se snažila to vyřešit tak,že začnu dělat úplně jiný knedle....a myslím, že u těch vašich zůstaneme...s těstem se moc hezky pracuje......taky jsem ho jen utrhávala a hned vkládala ovoce....ještě jsem pro chuť do meruněk nasypala trošku vanilkového cukru...a je to fakt dobrota...doporučuji (Y) (Y) (Y)
Miminkov 5. 6. 2009, 15:23
Zrovna jsem dovařila a už se cpeme (zajic) ;-). Nevydržela jsem ani do zítřejšího oběda ;-).Jsou výýýborné, já dala i ten prdopeč, tak že se úúúplně rozplývají, těsto skvělé !!! Dělala jsem je poprvé v životě (holt ty těhu chutě ;-) ) a mám je krááásný. děkuji za receptík !!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
Elizza 18. 7. 2008, 17:44
Knedlíky jsou moc dobré,rychlá příprava,akorát jsem musela dát 2 kelímky mouky,pořád se to lepilo,ani jsem to nedala na vál,jenom jsem odtrhávala kousky,zabalila jahodu a hotovo.Do těsta jsem dala 1/2 prášku do pečiva.Měla jsem 17 knedlíků.Díky za recept, určitě je zase udělám.Hezký den. (Y) (Y) :-) :-)
vendinka 19. 7. 2008, 21:53
@Elizza Ono někdy i záleží na obsahu vody v tvarůžku :-$ tak je možné, že i ty dva kelímky mouky to vezme ;-) jsem ráda, že se povedly. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie