ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE
Potřebné ingredience
1 hrnek dlouhozrnné bílé rýže
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku (dávám víc)
4 šalotky (dávám 2 normální cibule)
1 hrnek nasekaného vařeného kuřecího masa (dávám nasekané syrové kuřecí maso)
1 hrnek oloupaných vařených krevet (můžou být i z konzervy nebo mražené, já dávám mražené, nevařené, stejně už většinou bývají předvařené)
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 vejce ušlehané se špetkou soli
1 hrnek nasekaného hlávkového salátu
2 lžíce světlé sójové omáčky (ale dejte klidně jakou máte)
špetka cukru
sůl, černý pepř
1 lžíce nasekaných pražených kešu oříšků (já dávám buráky, dávám jich víc a nepražím je)
Postup přípravy
Ve woku nebo na pánvi (já dělám na pánvi) rozpálíme zbývající olej, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli) a za stálého míchání prudce osmažíme.
Přidáme kuřecí maso, krevety a hrášek a smažíme 1-2 minuty pokud je maso předem uvařené, pokud dáte syrové jako dávám já, tak dělejte, dokud není měkké a hrášek přidejte o chvíli později.
Přilijeme rozšlehané vejce a zamícháme do ztuhnutí. Nakonec přimícháme nasekaný hlávkový salát, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř a vmícháme ořechy.
Nakonec smícháme s rýží (nemusíme, můžeme ji podávat jako přílohu) a pak už jen papáme:-).
Rýži dáme do omáčkové pánve se lžící oleje a 1/2 hrnkem vody, přiklopíme a uvedeme do varu. Vaříme,až na povrchu rýže nebude vidět téměř žádná voda.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli) a za stálého míchání prudce osmažíme.
Přidáme kuřecí maso a krevety a smažíme, dokud není měkké.
Přidáme hrášek, vajíčko a ořechy a smažíme 1-2 minuty.
Přimícháme sójovku a rýži...
...a nakonec zamícháme salát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé