Rohlíky- karlovarské od F. Brusáka
Potřebné ingredience
420 ml vody, 1 rozpuštěná omega nebo jiný 100% tuk, 1 kg hladké mouky, 3 lžičky soli, 3lžíce písk.cukru, 3lžíce sušeného mléka( pokud není,dáme místo 420 ml vody mléko), 50 g čerstvého droždí, Sádlo nebo olej na potření- toto jsou ty hladké KARLOVARSKÉ
druhé jsou GRAHAMOVÉ podle receptu Irena B. (Ircula) ID 71046- upravené- 200ml mléka, 3vrchovaté pol. lžíce bílého jogurtu, 3 pol. lžíce sádla, 1lžička cukru, 1lžička soli, 250 g hladké mouky, 250g grahamové mouky, 1/2 kostky droždí, potírám vajíčkem s mlékem
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Postup přípravy
Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé