(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rohlíky- karlovarské od F. Brusáka
Potřebné ingredience
420 ml vody, 1 rozpuštěná omega nebo jiný 100% tuk, 1 kg hladké mouky, 3 lžičky soli, 3lžíce písk.cukru, 3lžíce sušeného mléka( pokud není,dáme místo 420 ml vody mléko), 50 g čerstvého droždí, Sádlo nebo olej na potření- toto jsou ty hladké KARLOVARSKÉ
druhé jsou GRAHAMOVÉ podle receptu Irena B. (Ircula) ID 71046- upravené- 200ml mléka, 3vrchovaté pol. lžíce bílého jogurtu, 3 pol. lžíce sádla, 1lžička cukru, 1lžička soli, 250 g hladké mouky, 250g grahamové mouky, 1/2 kostky droždí, potírám vajíčkem s mlékem
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Postup přípravy
první pokusy....ještěže je nás doma tolik ( 6 ) :-D děkuji paní Juliáně Twumové (Dzuli) id 7422 za vložení receptu sem na MMB
Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
27. 11. 2015, 15:06
domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257
Brennda
(upraveno)
17. 7. 2008, 8:48
Ještě dodatek k návodu na motání rohlíků.Je to v těch postupech a název má pečení s Dámou-rohlíky.Tam je to video.
Brennda
(upraveno)
17. 7. 2008, 8:36
Tvarování rohlíků máte na stránce domácí pekárny v postupech,je tam videozáznam.
smiisek
(upraveno)
3. 7. 2008, 10:33
Dobrý den, až budete příště péci rohlíky, mohla byste doplnit foto postup tvarování?? Jsem asi natvrdlá a tak nějak jsem to nepochopila Děkuji Zdena
matty
(upraveno)
10. 7. 2008, 17:48
@smiisek
Zdeni, osobně se s tím nepářu, celé těsto vytáhnu z robota,vypracuji do bochánku,poválím až to je jak velká bageta , nakrájím na kolečka a ty si položím, vyválím a sroluju. Píšu jak tatar, ale snad jste pochopila
Nikita1333
(upraveno)
22. 6. 2008, 22:25
Lucky...sarah
(upraveno)
22. 6. 2008, 20:55
dobrý večer, táááák nádherné rohlíky....nás je doma taky 6 lidiček .Určitě by domácími rohlíčky nepohrdli.Receptík by byl? moc zdravím
zdenka131
(upraveno)
22. 6. 2008, 6:36
Pridajte recept,sú krásne. Ďakujem