Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

* Kerlábková omáčka *

0.0
* Kerlábková omáčka *

Potřebné ingredience

Kedlubny (asi 4 - 5 středně velkých), sůl, trochu tuku, mouka, smetana, masox, voda, vejce, rohlíky.

Postup přípravy

Toto je nejoblíbenější jídlo naší rodiny (kromě tatínka - tomu musíme uvařit vždy něco extra). Jako dítě jsem se po ní mohla utlouct a teď tak "jančí" i moje děti. Je to rychlé a levné.
Kedlubny nakrájíme na kostičky (já krájím maličké, aby se dobře jedly i mé mladší dceři) a v trochu osolené vodě povaříme, aby změkly (stačí 10 - 15 minut). Potom si z tuku a mouky uděláme zásmažku, do níž přidáme kedlubny i s vodou, ve které se vařily. Zásmažka není nutná, můžeme zahustit "záklechtkou" (mouka s vodou rozmíchaná v hrnku) - vyloučíme tím tuk. Dělám oběma způsoby - podle nálady. :-) Potom přidáme smetanu a masox a provaříme, přičemž "doladíme" hustotu omáčky (je-li hustá příliš, zředíme vodou,popřípadě mlékem; je-li příliš řídká, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody) a taky její chuť (já většinou dosoluji). U nás podáváme s vajíčkem natvrdo a s čerstvým rohlíkem - chutná nám tak nejlíp! S knedlíkem to není ono.

Kedlubny okrájíme a nakrájíme na kostičky.

Povaříme

Zahustíme, dochutíme a je to.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krhak 26. 3. 2011, 22:59
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie