(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Geometrické srdce z tříbarevné čokolády
Potřebné ingredience
Modelovací čokoláda, skořicový piškot a medový krém z bílé čokolády a rumu
Postup přípravy
Piškot jsem dělala klasický z pěti vajec na středně velkou formu srdce. Na jedno vejce 3 dkg pol.mouky a 4 dkg cukru krupice, vyšlehat žloutky s cukrem, přidat 3 lžíce oleje, mouku s troškou prášku do pečiva a skořicí, , v tomto případě jsem část mouky nahradila kakaem. Nakonec vmíchat sníh a péct. Já peču piškot v elektrické troubě na 150 stupňů a pak teplotu snížím a dopeču.
Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.
Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.
Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.
Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.
Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.
Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.
Z boku
Připravené čokolády
Náplň
Vyplétané čtverečky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vejdzik
(upraveno)
25. 6. 2008, 10:25
chtěla bych se zeptat, mohla bych použít pšeničný sirup??
Init
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:05
@Vejdzik
Určitě můžete, je světlejší, ale konzistence je podobná, takže to není na závadu. Ať se daří.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 6. 2008, 9:43
, teda Oli, to je ORIGINÁLNÍ. Fakt mrkám. Vypadá to skvěle. Musím tu čok. hmotu ještě někdy zkusit... mě se totiž nepovedla, takže obdivuji každého komu se to daří.
Init
(upraveno)
24. 6. 2008, 9:50
@MAMEMIMOMU
Míšo díky za pochvalu, zkuste to znovu, nevím, kde by mohla být chyba, protože na tom opravdu nic není, je to rychlé, chutné a na pohled to taky docela ujde Syn si dokonce myslel, že je to marcipán, tak oštípal tu mašli a malé kousky zprostředka a hrozně mu to chutnalo, ani nepoznal, že to je něco jiného na to, že je zmlsaný až hrůza
Biboška
(upraveno)
19. 6. 2008, 18:56
Dobrý den, dort je náádherný Chtěla bych něco podobného zkusit manželovi k narozeninám, ale nikdy jsem s čokoládovou hmotou nepracovala, tak nevím , jestli se dává na pomazaný nebo suchý korpus. Můžete mi poradit? Děkuji a přeji hodně úspěchů při dalším pečení Michala
Init
(upraveno)
19. 6. 2008, 16:41
@Biboška
Děkuji, já jsem s ní dělala zatím jen dvakrát a pokaždé to šlo báječně, nedám na ni dopustit. Potahuji korpus tence pomazaný krémem, na suchý jsem to radši nezkoušela, ono je to hlavně kvůli přilnutí čokolády k povrchu. Jinak čokoláda snese i lehčí krém, neroztéká se jako marcipán. Můžete dát třeba i marmeládu, hlavně aby povrch nebyl suchý. Tak ať se Vám daří, doufám, že se tady pochlubíte, ať je na co koukat
onasi
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:08
@Init
Oli, já jsme taky úplně modelovací čokoládu nevzala za svou, budu se ještě snažit.... slibuju, když vidím, co s ní dokážeš....
Init
(upraveno)
25. 6. 2008, 22:12
@onasi
No ta pneuška ze včerejška se zrovna moc nevyvedla, přitom to bylo mnohem jednodušší než to srdce - někdy je den blbec a to byl zrovna včera
Biboška
(upraveno)
19. 6. 2008, 19:45
@Init
Děkuji za odpověď, zítra v noci se do něj pustím ale jestli se bude čím chlubit, to nevím
Init
(upraveno)
20. 6. 2008, 7:03
@Biboška
Určitě bude, kdyžtak písněte do vzkazů, kdyby byl problém
Bianka
(upraveno)
18. 6. 2008, 22:14
no teda Olinko,opět nádhera,proboha,jak jsi na to přišla??? je to super nápad a dost pracný,že??? Jinak se zase konečně po třech týdnech kochám nádherami ...měla jsem nemocný počítač ,jsem ráda,že jsem zase tady mezi vámi
Init
(upraveno)
19. 6. 2008, 7:27
@Bianka
Jéé, ahoj Blani, zrovna jsem si říkala, že nějak dlouho nepíšeš. Víš, že to ani nebylo tak hrozný? S čokoládou se mi pracuje líp než s marcipánem a jde to rychle, takže si můžeš dovolit ledasco navíc.
Jančča
(upraveno)
18. 6. 2008, 17:55
Vau, tak to je fakt nádhernej dort.
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 21:43
@Jančča
Děkuji
Lenyna
(upraveno)
18. 6. 2008, 17:45
NÁDHERA
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 21:43
@Lenyna
Děkuji
Slavka59
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:13
Panebože,teda to je nad moje chápání , něco takového udělat!!!! A to už jsem dost stará, ale tohle, to jsem teda v životě neviděla, natož abych to zkusila nebo, nedej bože, udělala!! Škoda, že nejste z Plzně, od Vás bych si teda objednávala dorty na všechny svátky, nerozeniny, výročí atd atd. Opravdu, máte můj veliký obdiv, prostě smekám !!!!! Slávka
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:21
@Slavka59
Jééé, to mě moc těší, mě pečení prostě nějak poslední dobou chytlo, tak pořád něco vymýšlím, děkuji za pochvalu
nutt
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:05
Klobouk dolů, mě by šla hlava kolem.
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:14
@nutt
Děkuji
janina74
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:48
tý brďo to je nářez
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 13:01
@janina74
Děkuji
akr
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:19
Oli srdíčko je krásné to vyplétaní skvělý nápad šikulka
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:30
@akr
Díky Leni
jitkaad
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:17
Teda Olinko, ten teda musí být dobrý, ja hledim, ale vypletat ty čtverčky to bych asi a ten krém je taky se musi pustit do něčeho složitějšího
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:32
@jitkaad
Jitko díky, vypadá to složitě, ale není to tak hrozné a krém je hotový hned, jen se musí čekat na vychladnutí směsi, než se vyšlehá s máslem.
Inka82
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:05
nádhera,ten se fakt mooooc poved,
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:58
@Inka82
Sabi díky, od Vás to moc těší
Nikra
(upraveno)
18. 6. 2008, 10:53
Olgo, to se Vám teda náramně povedlo , pěkně jste si vyhrála, já bych asi neměla nervy, ale srdíčko je naprosto dokonalé a originální . Jste hvězda
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:01
@Nikra
Díky Nikol, docela to šlo dobře a rychle
korivana
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:26
Teda ten je krááásnej jste si teda musela máknout s tím proplítáním, ale výsledek stojí za to
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 10:08
@korivana
Děkuji Ivo, docela to šlo
Anoel1
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:21
Je krásnej a zase trochu něco jinýho.
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:24
@Anoel1
Děkuji, chtěla jsem zkusit nějakou novinku
lenkamb
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:20
Teda vy jste hračička, Oli Nemůžu se vynadívat. No prostě - kdo umí, umí a kdo neumí.... a taky
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:21
@lenkamb
Leni díky, mě to jen baví
Radecka7
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:07
Moc krásný
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:23
@Radecka7
Děkuji
Zrušený účet
(upraveno)
18. 6. 2008, 8:37
Oli, ten je báječný. Seš hračička. Vypadá to velmi exkluzivně.
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:22
@
Marcelko díky, chtěla jsem zkusit zas trošku něco jiného
sonja 5
(upraveno)
18. 6. 2008, 7:54
Ten je ,krásně vypracovaný,taky si říkám,že to muselo dát hodně práce.Jste opravdu šikulka,Vaše dorty mají můj velký obdiv.
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 8:22
@sonja 5
Soni děkuji, to mě moc těší
Kattyna
(upraveno)
18. 6. 2008, 6:55
ten je krásný,no to je teda něco, Vy jste hotová košíčkářka dort je perfektní, nádherný musel dát moooc práce a nervů
Init
(upraveno)
18. 6. 2008, 6:56
@Kattyna
Katko díky, z čokolády to šlo lépe než ten košík z marcipánu, nic se netrhalo, jen jsem musela spěchat, aby moc nezměkla