Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Geometrické srdce z tříbarevné čokolády

0.0
Geometrické srdce z tříbarevné čokolády

Potřebné ingredience

Modelovací čokoláda, skořicový piškot a medový krém z bílé čokolády a rumu

Postup přípravy

Piškot jsem dělala klasický z pěti vajec na středně velkou formu srdce. Na jedno vejce 3 dkg pol.mouky a 4 dkg cukru krupice, vyšlehat žloutky s cukrem, přidat 3 lžíce oleje, mouku s troškou prášku do pečiva a skořicí, , v tomto případě jsem část mouky nahradila kakaem. Nakonec vmíchat sníh a péct. Já peču piškot v elektrické troubě na 150 stupňů a pak teplotu snížím a dopeču.

Krém je takový pokus - docela se povedl, tak přidávám.
1 šlehačku jsem zředila trochou mléka, svařila s asi 2 lžícemi medu a jednou bílou čokoládou, pak přidala v troše mléka rozmíchaný necelý sáček vanilkového pudinku a jeden žloutek a krátce povařila vše dohromady. Po zhoustnutí čokoládovou směs necháme vychladit , ušleháme si půl másla s asi 25 dkg mouč.cukru a smícháme s čokoládovou hmotou dohromady, přidala jsem ještě trošku rumu a vyšlehala.

Na první patro jsem dala mezi krém jahody, na druhé jsem rozdrcené jahody přimíchala do zbytku krému a naplnila.

Modelovací čokoláda: tmavá je ze dvou hořkých čokolád, rozpuštěných v horké lázni, smíchaných se třemi lžícemi kukuřičného sirupu, dále ze dvou bílých čokolád smíchaných se dvěma lžícemi sirupu. Světlou hmotu jsem ještě rozdělila na půlku a do jedné přidala asi dva čtverečky tmavé čokolády, aby vznikla světle hnědá barva.

Z boku

Připravené čokolády

Náplň

Vyplétané čtverečky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vejdzik 25. 6. 2008, 10:25
chtěla bych se zeptat, mohla bych použít pšeničný sirup??
Init 25. 6. 2008, 22:05
@Vejdzik Určitě můžete, je světlejší, ale konzistence je podobná, takže to není na závadu. Ať se daří.
MAMEMIMOMU 24. 6. 2008, 9:43
:-o :-o :-o, teda Oli, to je ORIGINÁLNÍ. Fakt mrkám. (Y) (Y) (Y) Vypadá to skvěle. (clamp) (clamp) (clamp) Musím tu čok. hmotu ještě někdy zkusit... mě se totiž nepovedla, takže obdivuji každého komu se to daří. (L) (L) (L)
Init 24. 6. 2008, 9:50
@MAMEMIMOMU Míšo díky za pochvalu, zkuste to znovu, nevím, kde by mohla být chyba, protože na tom opravdu nic není, je to rychlé, chutné a na pohled to taky docela ujde :-) Syn si dokonce myslel, že je to marcipán, tak oštípal tu mašli a malé kousky zprostředka a hrozně mu to chutnalo, ani nepoznal, že to je něco jiného ^o) na to, že je zmlsaný až hrůza :-#
Biboška (upraveno) 19. 6. 2008, 18:56
Dobrý den, dort je náádherný (Y) (Y) (clamp) Chtěla bych něco podobného zkusit manželovi k narozeninám, ale nikdy jsem s čokoládovou hmotou nepracovala, tak nevím *-), jestli se dává na pomazaný nebo suchý korpus. Můžete mi poradit? Děkuji a přeji hodně úspěchů při dalším pečení (^) (^) (^) Michala (hello) (flower) (hello) (flower)
Init 19. 6. 2008, 16:41
@Biboška Děkuji, já jsem s ní dělala zatím jen dvakrát a pokaždé to šlo báječně, nedám na ni dopustit. Potahuji korpus tence pomazaný krémem, na suchý jsem to radši nezkoušela, ono je to hlavně kvůli přilnutí čokolády k povrchu. Jinak čokoláda snese i lehčí krém, neroztéká se jako marcipán. Můžete dát třeba i marmeládu, hlavně aby povrch nebyl suchý. Tak ať se Vám daří, doufám, že se tady pochlubíte, ať je na co koukat :-) (hello)
onasi 25. 6. 2008, 22:08
@Init Oli, já jsme taky úplně modelovací čokoládu nevzala za svou, budu se ještě snažit.... slibuju, když vidím, co s ní dokážeš.... (Y)
Init 25. 6. 2008, 22:12
@onasi No ta pneuška ze včerejška se zrovna moc nevyvedla, přitom to bylo mnohem jednodušší než to srdce - někdy je den blbec a to byl zrovna včera :-)
Biboška 19. 6. 2008, 19:45
@Init Děkuji za odpověď, zítra v noci se do něj pustím :-) ale jestli se bude čím chlubit, to nevím :^) :^)
Init 20. 6. 2008, 7:03
@Biboška Určitě bude, kdyžtak písněte do vzkazů, kdyby byl problém :-)
Bianka 18. 6. 2008, 22:14
:-)no teda Olinko,opět nádhera,proboha,jak jsi na to přišla??? je to super nápad a dost pracný,že??? (clamp) (clamp) ;-) ;-) Jinak se zase konečně po třech týdnech kochám nádherami (^)...měla jsem nemocný počítač (nejdeto),jsem ráda,že jsem zase tady mezi vámi (C) (^)
Init 19. 6. 2008, 7:27
@Bianka Jéé, ahoj Blani, zrovna jsem si říkala, že nějak dlouho nepíšeš. Víš, že to ani nebylo tak hrozný? S čokoládou se mi pracuje líp než s marcipánem a jde to rychle, takže si můžeš dovolit ledasco navíc. (F) (F) (F)
Jančča 18. 6. 2008, 17:55
Vau, tak to je fakt nádhernej dort.
Init 18. 6. 2008, 21:43
@Jančča Děkuji (L)
Lenyna 18. 6. 2008, 17:45
NÁDHERA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 18. 6. 2008, 21:43
@Lenyna Děkuji (F)
Slavka59 18. 6. 2008, 13:13
Panebože,teda to je nad moje chápání *-) *-) *-), něco takového udělat!!!! A to už jsem dost stará, ale tohle, to jsem teda v životě neviděla, natož abych to zkusila nebo, nedej bože, udělala!! (Y) (Y)Škoda, že nejste z Plzně, od Vás bych si teda objednávala dorty na všechny svátky, nerozeniny, výročí atd atd. Opravdu, máte můj veliký obdiv, prostě smekám (^) (^) (^)!!!!! Slávka
Init 18. 6. 2008, 13:21
@Slavka59 Jééé, to mě moc těší, mě pečení prostě nějak poslední dobou chytlo, tak pořád něco vymýšlím, děkuji za pochvalu (F) (F) (F) (F)
nutt 18. 6. 2008, 13:05
Klobouk dolů, mě by šla hlava kolem. 8-|
Init 18. 6. 2008, 13:14
@nutt Děkuji :-) (F)
janina74 18. 6. 2008, 12:48
:-o :-o tý brďo :-o :-o to je nářez (clamp) (clamp)
Init 18. 6. 2008, 13:01
@janina74 :-) (F)Děkuji
akr 18. 6. 2008, 12:19
(Y)Oli srdíčko je krásné to vyplétaní skvělý nápad (Y) (Y) šikulka (Y)
Init 18. 6. 2008, 12:30
@akr Díky Leni (F)
jitkaad 18. 6. 2008, 12:17
Teda Olinko, ten teda musí být dobrý, (zajic)ja hledim, ale vypletat ty čtverčky to bych asi 8-| a ten krém je (Y) taky se musi pustit do něčeho složitějšího (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 18. 6. 2008, 12:32
@jitkaad Jitko díky, vypadá to složitě, ale není to tak hrozné a krém je hotový hned, jen se musí čekat na vychladnutí směsi, než se vyšlehá s máslem. (F)
Inka82 18. 6. 2008, 11:05
nádhera,ten se fakt mooooc poved, (Y)
Init 18. 6. 2008, 11:58
@Inka82 Sabi díky, od Vás to moc těší :-) (F)
Nikra 18. 6. 2008, 10:53
Olgo, to se Vám teda náramně povedlo :-o :-o, pěkně jste si vyhrála, já bych asi neměla nervy, ale srdíčko je naprosto dokonalé a originální (Y) (Y). Jste hvězda (clamp) (clamp) (clamp)
Init 18. 6. 2008, 11:01
@Nikra Díky Nikol, docela to šlo dobře a rychle (L)
korivana 18. 6. 2008, 9:26
Teda ten je krááásnej (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jste si teda musela máknout s tím proplítáním, ale výsledek stojí za to (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Init 18. 6. 2008, 10:08
@korivana Děkuji Ivo, docela to šlo :-) (L)
Anoel1 18. 6. 2008, 9:21
Je krásnej a zase trochu něco jinýho. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Init 18. 6. 2008, 9:24
@Anoel1 Děkuji, chtěla jsem zkusit nějakou novinku :-) (F)
lenkamb 18. 6. 2008, 9:20
Teda vy jste hračička, Oli :-o Nemůžu se vynadívat. No prostě - kdo umí, umí a kdo neumí.... :-o a taky (clamp) (clamp) (clamp)
Init 18. 6. 2008, 9:21
@lenkamb Leni díky, mě to jen baví :-) (L)
Radecka7 18. 6. 2008, 9:07
:-) :-)Moc krásný (Y) (Y) (Y) |:o) |:o)
Init 18. 6. 2008, 9:23
@Radecka7 Děkuji (F) (L)
Zrušený účet 18. 6. 2008, 8:37
Oli, ten je báječný. Seš hračička. Vypadá to velmi exkluzivně. (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Init 18. 6. 2008, 9:22
@ Marcelko díky, chtěla jsem zkusit zas trošku něco jiného (L)
sonja 5 18. 6. 2008, 7:54
Ten je (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp),krásně vypracovaný,taky si říkám,že to muselo dát hodně práce.Jste opravdu šikulka,Vaše dorty mají můj velký obdiv. (clamp) (clamp) (hello) (L)
Init 18. 6. 2008, 8:22
@sonja 5 Soni děkuji, to mě moc těší :-) (L)
Kattyna 18. 6. 2008, 6:55
ten je krásný,no to je teda něco, Vy jste hotová košíčkářka |:o) |:o)dort je perfektní, nádherný (Y) (Y) (Y) (Y) musel dát moooc práce a nervů
Init 18. 6. 2008, 6:56
@Kattyna Katko díky, z čokolády to šlo lépe než ten košík z marcipánu, nic se netrhalo, jen jsem musela spěchat, aby moc nezměkla :-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie