(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
Bílé pracny
Potřebné ingredience
250g hl.mouky210g másla(dávám heru)70g cukr moučka50g medu110g mletého kokosucitrónová kůra z 1/2 citronuvanilkový cukr
polévková lžíce škrobové moučky nebo pol.lžíce pudingového prášku vanilka (cukrovíčko jde lépe vyklepávat z formiček)
Postup přípravy
Přesít mouku,přidat všechny ostatní přísady a vypracovat těsto.Nechávám do druhého dne v lednici a pak plním formičky na pracny.Formičky lze na první plnění lehce vymazat nejlépe tukem OMEGA ale není to nutné já jedu rovnou n SUCHO.Peču až kraje formiček zrůžový.Po upečení obaluji v cukru.Jsou opravdu LUXUSNÍ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
13. 12. 2021, 9:52
Dobrý den,manžel má rád pracny,tak tento rok zkusím podle Vás,děkuji za receptík.
Pami
(upraveno)
23. 11. 2012, 14:58
značím si.
růžík
(upraveno)
17. 12. 2009, 17:27
Zdeni, upekla jsem vaše kokosové pracny a jsou výborné , dle rady jsem přidala trochu vanilkového pudinku a vypadávaly z formiček uplně samy . Díky za bezva receptík a hezké vánoce . Eva
Houmice
(upraveno)
14. 12. 2008, 19:43
Dobrý den Zdeni taky jsem neodolala a upekla a jsou opravdu dobroučké tak doufám že vydrží do vánoc díky a krásné Renata
Koblížci
(upraveno)
2. 1. 2008, 12:08
Zdeni, tak u nás, bohužel, je jediné cukroví, co zůstalo... Holt, nemáme všichni stejné chutě..
Evasma
(upraveno)
2. 1. 2008, 11:09
Tak musím říct, že tyto pracny byly můj největší objev tohoto vánočního pečení. Jsou opravdu výborné - skutečně jak píšete - luxusní. Díky za recept. Eva
skrdlina
(upraveno)
12. 12. 2007, 15:31
, upečeno a moc dobré, s těstem se mi dobře pracovalo a na poloviční dávku jsem dala 1 velkou lžíci medu a myslím, že stačilo. Děkuji za receptík a přeji krásné Blanka
Martina 11
(upraveno)
11. 12. 2007, 20:18
Upekla jsem je ze tří dávek a jsou výborný .Recept už koluje po bytovce.
skrdlina
(upraveno)
10. 12. 2007, 12:58
, taky se do nich pustím ,úplně se mi u receptu sbíhají sliny . Kolik toho medu na lžíce, prosím poradte? přeji hezké Vánoce a radost z pečení , Blanka
Koblížci
(upraveno)
10. 12. 2007, 15:12
@skrdlina
Taky se chystám a vážit se mi nechce tak by mě zajímal ten med na lžíce.. Děkuji
Martina 11
(upraveno)
9. 12. 2007, 10:22
pustím se do nich
barbusa
(upraveno)
9. 12. 2007, 10:15
Tak mam upeceno a jsou
mon
(upraveno)
8. 12. 2007, 21:17
Tak jsem taky neodolala a upekla jsem je. Moc všem chutnají, tak snad do vánoc vydrží . Monika
phebe
(upraveno)
4. 12. 2007, 19:06
TAK LETOS JSEM DĚLALA UŽ ZE 3 DÁVEK
koblizecek
(upraveno)
3. 12. 2007, 21:39
Prosim kolik toho medu na lzice?Nemam vahu na vazeni potravin jen odmerku a tam med neni.
Háčkománie
(upraveno)
3. 12. 2007, 21:30
Zdeni jak dlouho je pečete?Nikdy jsem pracny nepekla,ale ty Vaše chci zkusit
onasi
(upraveno)
3. 12. 2007, 22:58
@Háčkománie
ja jsem pekla dokud kraje nezacly ruzovet. doporucuji rychle po vyndani z trouby vyklapet, po vychladnuti to jde uz hure.
onasi
(upraveno)
3. 12. 2007, 15:32
Milá Zdeni, tak jsem Vaše pracny upekla, přijdu k počítači psát komentář a ouha... zjistila jse, že jsem do těsta úplně zapomněla dát med! Pracny jsou ale moc dobré i tak!!!
phebe
(upraveno)
3. 12. 2007, 21:17
@onasi
to nevadí-mi je prostě milujem
sharon
(upraveno)
2. 12. 2007, 0:51
Churnají výborně.Hledala jsem nějaký dobrý recept pečenýho cukroví z kokosu a aby nebylo strojkové.Ten Váš mi padnul do oka a je opravdu vynikající.Jen a jen doporučuji vyzkoušet
smatanka-mona
(upraveno)
30. 11. 2007, 18:25
Zdeni,tak jsem je pekla i letos Jsou výborné
andyy
(upraveno)
2. 1. 2007, 23:58
Zdeni,tak se zadařilo upekla jsem je a jsou opravdu mám v oblíbených
phebe
(upraveno)
2. 2. 2007, 15:12
@andyy
Tak koukám do receptíků a všimla jsem si vašeho příspěvku.Díky
Jogurtka
(upraveno)
10. 12. 2006, 16:17
Tak jsem je taky upekla. Máme rádi kokosové pečivo, tak mne to zaujalo. Ochutnali jsme a jsou výborné, i když jsme je neobalili v cukru. Proležet také nepotřebují - jsou měkké už teď. Raději jsem je dobře schovala.