Brněnský dort

Potřebné ingredience
TĚSTO NA PLECH: 4 vejce (žloutky), 100g cukru, 70g hladké mouky, trošku prášku do pečiva, sníh z bílků
TĚSTO DO FORMY: 5 vajec (žloutky), 100g cukru, 30g mandlí nebo ořechů-nasekaných, 80g polohr.mouky, 30g rozehřátého másla, kakao caa 2 pol.lžíce, sníh z bílků
KRÉM: 1,5 másla, 0,5l mléka, 1 vanilkový pudink, 300g moučkového cukru
trošku másla na vymazání plechu a formy a hrubou moukou vysypat
Postup přípravy
Krém připravíme vyšleháním másla s cukrem,pak pomalu vmícháváme vychladlý pudink.
Korpus překrojíme na dvě placky a obě natřeme světlým krémem. Do zbylého krému přidáme kakao a natřeme jím placku. Ostatní je krásně vidět na fotodokumentaci. POZOR: udělejte 9 pruhů, já jich tam mám 8 a měla jsem hoňky. Raději nižší dortík, ale ať to klapne. Krému si dělám někdy víc, odeberu si na zdobení než přimíchám pudink.

Takto se stáčí placka na korpus, aby to v řezu udělalo potom ty proužky.

Takhle nějak to vypadá stočené. Pak celý dort poleju čokoládou , nebo si nechám trošku krému, natřu ho kolem dokola a posypu kokosem, ten ty případné nerovnosti schová dokonale.

Takto vypadá uvnitř. Přeji hodně zdaru a dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















































