Domácí jahodová zmrzlina
![Domácí jahodová zmrzlina](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/080615/23/j20419.jpg)
Potřebné ingredience
1x rostlinná šlehačka Rama Cremefine, moučkový cukr, hrst jahod (cca 300 - 400g), nějaké sypání - já použila mlýnek "Karamel-vanilka"
Postup přípravy
Viz obrázkový postup pod receptem.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20845.jpg)
Do formiček dáme na dno jahodu nakrájenou nadrobno.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20846.jpg)
Vyšleháme šlehačku s cukrem (cca 3 lžíce) a trochu jí odložíme do zdobícího sáčku se špičkou na zdobení.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20847.jpg)
Na jahody ve formičkách rozetřeme vyšlehanou šlehačku, cca 2 lžíce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20848.jpg)
Jahody rozmixujeme s cukrem, kterého dáme podle chuti. Je opravdu skoro jedno, zda tam dáme 2 nebo 5 lžic. Do zbývající šlehačky vešleháme rozmixované jahody.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20849.jpg)
Jahodovou šlehačkou doplníme formičky. Dáme řádně ztuhnout do mrazničky.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20852.jpg)
Na vyklápění báboviček či jiných formiček posbíráme doma veškerou trpělivost. Oplachujeme je pod teplou tekouci vodou, aby zmrzlina u stěn povolila a šla vyklopit. Nazdobíme šlehačkou, jahodami, posypeme a podáváme.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20850.jpg)
Samozřejmě se s bábovičkama nemusíte babrat a nechte to ztuhnout v kelímku či jakékoli misce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/080615/23/k20851.jpg)
Naše děti třeba na celé akci nejvíc ocenily cukrové barevné sypání: "Mamí, kujiký eše!"
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé