Karkulka
Potřebné ingredience
12,5 dkg másla
10 dkg moučky
1 va. cukr
3 vejce
12,5 dkg hladké mouky
1/2 prdopeče
3 pol. lžíce nugety
1 velká sklenice vypeckovaných višní
krém:
1 tvaroh
1 va. cukr
1 šlehačka v prášku
150 ml mléka
želé:
1 dortové žele - červené
250 ml višňové šťávy
Postup přípravy
1/máslo utřeme s moučkovým cukrem, bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme do máslové směsi a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s prdopečem a postupně přidáváme k máslové směsi. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
2/polovinu těsta nalijeme do dortové formy. Do druhé poloviny přimícháme nugetu a malou lžičkou děláme hromádky do světlého těsta.
3/na hromádky z nugety klademe višně, které jsme nechali okapat do misky.
pečeme asi 30 minut při 170°C.
krém - tvaroh smícháme s va.cukrem. Vyšleháme šlehačku v prášku podle návodu a přidáme do tvarohové směsi. Natřeme opatrně na vychladlý korpus.
želé - připravíme dle návodu, jen místo vody dáme šťávu z višní. Nalijeme na vychlazený dort. Zdobíme šlehačkou na kterou dáme vždy jednu višeň.
2/polovinu těsta nalijeme do dortové formy. Do druhé poloviny přimícháme nugetu a malou lžičkou děláme hromádky do světlého těsta.
3/na hromádky z nugety klademe višně, které jsme nechali okapat do misky.
pečeme asi 30 minut při 170°C.
krém - tvaroh smícháme s va.cukrem. Vyšleháme šlehačku v prášku podle návodu a přidáme do tvarohové směsi. Natřeme opatrně na vychladlý korpus.
želé - připravíme dle návodu, jen místo vody dáme šťávu z višní. Nalijeme na vychlazený dort. Zdobíme šlehačkou na kterou dáme vždy jednu višeň.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé