SLADKÉ ŠNEKY Z LISTOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
500 g. listové těsto, dobré je v balené v polotovaru - k rozložení na těsto : pokrájené vlařské oříšky, hrozinky apod. - na obalení : vanilkový cukr, skořicový cukr, granko apod. - na namočení : vejce - pokud chcete méně kalorické, tak stačí bílky nebo mléko anebo lze obalovat jen tak bez ničeho, např. vanilkový + skořicový cukr dobře obaluje, naopak granko těžko obaluje.
Postup přípravy
Potom celého šneka namočíme ve vejci a obalíme v cukru nebo granku...
Rozložíme a pečící papír na plechu s dostatečnými mezerami, protože těsto při pečení nabyde.
Vyválené těsto s připravenými ořechy a rozinkami
Těsto nakrájené rádýlkem na proužky ( před krájením je potřeba těsto vcelku oddělit od podložky, aby šly proužky později lehce rolovat )
Na proužky klademe rozinky a ořechy...
Z proužku lehce zarolujeme šneky...
Šneky namočíme ve vejci a obalíme v cukru nebo granku a rozložíme na pečící papír ( pokud bychom těsto potírali vejcem dříve, špatně by se nám s ním pracovalo )...
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů asi 35 minut. Tyto šneky jsou vynikající pochoutkou i pro ty, kdo by hlemýždě nemohli...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé