(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
dort pro paní Ivonu
Potřebné ingredience
klasický mramorový s krémem z bílé čokolády a ananasem, potah: hmota z marshmallow smíchaná s hmotou K2 v poměru 4:1, ozdůbky z mléčného marcipánu podle Ariell
Postup přípravy
vyzkoušela jsem nový krém:
2dcl smetany na vaření, 1dl salka, 70g másla, 60g bílé čokolády, 2 žloutky, 1 lžíce vanilkového pudinku v prášku, 1lžíce moučkového cukru, špetka soli
2/3 smetany a salko přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění.
Zbytek smetany rozšleháme s pudinkem, žloutky a solí. Přidáme do horké směsi a krátce povaříme. Necháme vystydnout.
Měkké máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme čokoládovou směs.
Dala jsem místo 2 žloutků jeden, místo toho jsem trošku přidala pudinku.
2dcl smetany na vaření, 1dl salka, 70g másla, 60g bílé čokolády, 2 žloutky, 1 lžíce vanilkového pudinku v prášku, 1lžíce moučkového cukru, špetka soli
2/3 smetany a salko přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění.
Zbytek smetany rozšleháme s pudinkem, žloutky a solí. Přidáme do horké směsi a krátce povaříme. Necháme vystydnout.
Měkké máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme čokoládovou směs.
Dala jsem místo 2 žloutků jeden, místo toho jsem trošku přidala pudinku.
*
letecky
detail
a poslední...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
beri bery
(upraveno)
23. 3. 2012, 10:55
Prosím vás potřebovala bych se zeptat zda tento mramorový korpus vydrží v lednici stejně dobrý 3dny. Posunula se mi oslava a dort je hotový...Děkuji za radu B.
martina 527
(upraveno)
18. 8. 2008, 16:44
krásný dortíček
petruška1
(upraveno)
16. 8. 2008, 8:13
Dáši chci se zeptat, je možné na tento krém položit jedlý papír?děkuji moc za odpověď,Petra
Záhoráčka
(upraveno)
17. 7. 2008, 10:22
Nádhera
onasi
(upraveno)
17. 7. 2008, 12:34
@Záhoráčka
díky, Iveto, nebyl ani tak náročný na realizaci...
pepinaa
(upraveno)
17. 7. 2008, 9:59
Hm, neteř slaví tento víkend 20 let, tak mám příležitost potažený dort vyzkoušet. Jsem sama zvědavá jak to dopadne. Držte mě palce.
onasi
(upraveno)
17. 7. 2008, 10:14
@pepinaa
ok, budu na Vás myslet...
pepinaa
(upraveno)
15. 7. 2008, 14:31
Dášo, to je prostě nádhera. Může jenom najivní dotaz? Co je hmota K2????
onasi
(upraveno)
15. 7. 2008, 15:13
@pepinaa
Petro, hmotu K2 nás naučila používat Marcela (Arielll), je krásně sněhobílá, má mandlové aroma a 1kg jí stojí cca 135 korun, prodává ji firma Fiala Praha(cukrářské potřeby). Mně přišla dost drahá a samotná k potahování dost měkká, proto jsem ji smíchala s hmotou z marshmallow. Až se Marcelka vrátí z dovolené, jistě Vám bude schopna napsat ze svých zkušeností víc. Mějte se hezky, Dáša
žabada
(upraveno)
15. 7. 2008, 6:31
Teda Dášo, já být chlap, tak Vás uháním ve dne v noci , Vy jste tak ohromně šikovná . Máte můj nehynoucí obdiv . Zdena
onasi
(upraveno)
15. 7. 2008, 8:16
@žabada
jé.. Zdeni, až takhle... a myslíte, že muži tak baží po dorrtech? Můj manžel má teď oblíbený komentář, který vypráví kamkoli přijdeme, že když otevře lednici a chce si něco vyndat, jsou sýry a salámy kdesi po stranách a úplně nahoře nebo dole, protože uprostřed celou lednici zabírají dorty Takhle to bylo teda jenom jednou, ale zanedlouho se to bude opakovat Zkrátka musím u nás doma udělat takovou minikampaň za to, aby se mým pečením necítil ošizený...tím to říká v legraci, ale možná je to nějaký náznak... A co se týče dortů, ne s každým jsem spokojená, tenhle pro paní Ivonu mě teda uspokojil, to se přiznám... mějte se krásně
martina 527
(upraveno)
18. 8. 2008, 16:47
@onasi
to znám, a když vyrukuju s tím, že v garáži u rodičůstojí téměř nová nevyužitá lednička, kterou bych hlavně přes léto uvítala, tak komentáře dojdou a je chvilku klid
žabada
(upraveno)
15. 7. 2008, 8:52
@onasi
možná nebaží po dortech, ale po takovéhle šikulce určitě ano !!!! Ten Váš si ale uměl vybrat Zdena
onasi
(upraveno)
15. 7. 2008, 9:57
@žabada
jste milá... díky za kompliment... krásný den!
jahudkalenka
(upraveno)
29. 6. 2008, 12:39
Dáši, moc krásný a ty růžičky jsou dokonalé... Jsi šikula...Jaký byl ten krém chuťově?
onasi
(upraveno)
29. 6. 2008, 22:20
@jahudkalenka
Leni, je to složité popsat, nám chutnal, je chutí prostě po bílé čokoládě
Init
(upraveno)
29. 6. 2008, 12:51
@jahudkalenka
Jestli můžu, odpovím já, hned druhý den jsem se po Dáše opičila, jen místo Salka jsem dala med a bylo to vynikající - netradiční čokoládovosmetanová chuť
MAMEMIMOMU
(upraveno)
23. 6. 2008, 15:01
Jemňunký, krásný, něžný, no prostě NÁDHERA.
pralinka66
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:05
Nádhera!!!!! Něžnost sama!!!
onasi
(upraveno)
23. 6. 2008, 23:41
@pralinka66
jéééé, až takhle...
Jiruska
(upraveno)
20. 6. 2008, 8:56
Dášo, taky musím napsat... Ty ať uděláš jakýkoliv tvar v jakékoliv barvě a zdobení, je to krása.... taky bych něco chtěla umět tak dokonale.
onasi
(upraveno)
23. 6. 2008, 9:48
@Jiruska
takových oblastní máš spoustu!!!
Init
(upraveno)
17. 6. 2008, 13:05
Tak Dášo, jdu dnes vyzkoušet ten Tvůj krém z čokolády, večer se uvidí Myslíš, že mi tohle množství bude stačit na střední srdce dvakrát rozkrojené???
onasi
(upraveno)
17. 6. 2008, 13:25
@Init
jé... no, hele, já, jakožto správná improvizátorka jsem ho nakonec dělala malinko pozměněný, salka jsem neměla, kolik je v receptu, zato jsme zase dala víc čokolády (100g), ale jen jeden žloutek, ale raději víc pudinku sorry, ale mám pocit, že vzhledem k charakteru receptu je vlastně jedno, kolik čeho je, hlavně aby to zhoustlo a dobře to chutnalo. jo! a másla jsem dala taky trošku víc, asi tak 100g, sorry, Oli, jsem prostě taková... Krém mi na tento dort stačil, je to forma 23cm. jestli chceš mít klid, dala bych třeba všeho o trošku víc. budeš stejně pomazávat i strany a ikdyž zbyde, Ty ho jistě využiješ.
Init
(upraveno)
17. 6. 2008, 14:01
@onasi
Neboj, já taky pořád improvizuju, stačí mi ten základ a něco přidám, něco uberu, ono z toho něco vyleze, hlavně aby to bylo poživatelný
miriam07
(upraveno)
16. 6. 2008, 15:00
parádní Jak to děláte, že ty kytičky i růžičky jsou skoro průsvitné a přesto tak krásně drží tvar...?
onasi
(upraveno)
16. 6. 2008, 15:16
@miriam07
milá Miriam, je to marcipán podle Ariell vyválený hodně natenko, růžičky den schly... vyvaluji bez podsypávání na takové nelepivé podložce... zkuste třeba mezi eurodeskami
jitkaad
(upraveno)
16. 6. 2008, 12:09
Dáši, já myslela že je to další svatební, klidně by mohl být, je tak udělaný s tím slavnostním nádechem,
onasi
(upraveno)
16. 6. 2008, 13:54
@jitkaad
mohl by být svatební, také mě to napadlo, jak by vypadal, kdyby měl víc pater... ach... jak já bych pekla!!!
Zlatule
(upraveno)
16. 6. 2008, 11:08
Dášo tak to je přenádherný kouzelný ...........................!!!! Něžný, rozkošný fakt úchvatný prostě SUPER
onasi
(upraveno)
16. 6. 2008, 11:47
@Zlatule
díky.., i takhle to dopadá, když lenost zvítězí nad pečlivostí!!!
adriana1
(upraveno)
16. 6. 2008, 11:01
nic prepleskaneho.malo je nekdy vic
onasi
(upraveno)
16. 6. 2008, 16:02
@adriana1
asi tak to vidím... a navíc málo dá míň práce!
KatkaH.
(upraveno)
16. 6. 2008, 10:58
Nádherný, jemňoučký dortík .
BRUSÍČEK
(upraveno)
15. 6. 2008, 21:25
Je nádherný!!!!!
onasi
(upraveno)
16. 6. 2008, 11:45
@BRUSÍČEK
míšo, díky za pochvalu!
akr
(upraveno)
15. 6. 2008, 21:16
Dášo to je krása nádhera
onasi
(upraveno)
15. 6. 2008, 22:13
@akr
Leni, díky za potěšení...
Aderiarleen
(upraveno)
15. 6. 2008, 20:58
Dáška takéto jemnučké torty sa mi veľmi páčia...krásnučká
onasi
(upraveno)
15. 6. 2008, 21:10
@Aderiarleen
díky, kdybych já byla aspoň z poloviny tak jemňoučká...