(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rybí polévka
Potřebné ingredience
· rybí hlavy, rybí vnitřnosti
· kořenová zelenina, cibule
· muškátový květ
· sůl, zelená petržel
· rohlík nebo houska
· trocha másla nebo tuku
Postup přípravy
Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky a povaříme. Nakonec přidáme trochu muškátového květu a zelenou petržel. Pokud nemáme jikry (které zahušťují polévku), vyrobíme si náhražku: na trošce másla do světle hněda opražíme (za stálého míchání) trochu krupice a nasypeme do polévky. Polévku podáváme s osmahlými kostičkami z bílého pečiva.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé