Bylinkové sirupy - kopřivový, mátový, bezový, mateřídouškový, meduňkový, lipový, akátový, pampeliškový.....atď.
Potřebné ingredience
bylinky, cukor, kyselina citrónová, kyselina sorbová alebo konzervačný prípravok
Postup přípravy
MATEŘÍ DOUŠKA: sirup je velmi dobry pri prechladnuti
KOPŘIVA: krvčistiaca, krvotvorná rastlina,vhodná na alergie
LIPOVÝ KVĚT: vhodny na priedusky
MÁTA PEPRNÁ: podporuje travenie a pôsobí osviežujúco
MEDUŇKA LÉKAŘSKÁ: má ukľudňujúce a posilňujúce účinky
na obrazku hore je konkretne zihlavovy sirup, ale takto robim bazovy, matovy aj z materinej dusky.....su super....zihlava napriklad cisti krv ....
zo zihlavy je sirup robit najlepsie v maji, ked je mlada....a potom je taky krasne ruzovy.....
takze mame zihlavu zasypanu cukrom a zaliatu vodou...atd....toto je osem litrovy hrniec a naplnila cely bylinkami a robila som dvojitu davku zo 4kg cukru a 4litrov vody a je tak akurat plny....
takto vyzera za dva dni...a po konzultaciach pridavam, ze sa moze zahriat na teplotu asi 80stupnov celzia, nevarit, a potom precedit do flias.
precedeny...uz len naliat do cistych flias....
bazový sirup
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé