Zapečený pangasius
Potřebné ingredience
filety z Pangasia nebo jiné rybí filety, pepř, balíček oliv, tvrdý sýr, pár kapek oleje, já navíc dávám koření na ryby, ale může být i jiné nebo bez. Jako přílohu doporučuji brambory a zeleninový salátek.
Olivy se dají po upečení kvůli dětem vytáhnout nebo tam vůbec nemusí být.
Pokud tam olivy nedáte, tak rybu trochu osolte.
Postup přípravy
Dávám to do trouby, když dávám vařit brambory, je to skoro stejně hotové, záleží jestli dáte rybu zmrzlou nebo rozmraženou.
Pokud máte rádi více šťávy, tak dejte rybu zmraženou.
Do zapékací mísy dáme trošku oleje (stačí malinko,může být i bez oleje nebo máslo), na to nakrájeného, osoleného a okořeněného pangasiuse (nebo jakoukoliv rybí filetu) a posypeme olivami. Oliv i sýra může být míň, my to máme dost rádi, tak si dopřejeme...:-)
Až jsou filety hotové, odkryjeme je a posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu, již neodkryté, zapéct.
Až je sýr na povrchu dozlatova, podáváme. nejlépe s brambory a zeleninovým nebo hlávkovým salátem.
Všem přeji Dobrou chuť!!!
Manžel se synem si to nemůžou vynachválit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé