(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
TIRAMISU VENEZIANO
Potřebné ingredience
2 lžičky instantní kávy, 2cl kávového likéru, 6 žloutků, 150g cukru krupice, 500g Mascarpone, 400g cukrářských piškotů Savoiardi, 1 velká lžíce kakaa
Postup přípravy
Kávu rozděláme se 150ml vařicí vody a po vychladnutí smícháme s likérem.
Žloutky s cukrem šleháme ve vodní lázni, až se cukr rozpustí, a přidáme Mascarpone.
Na dno vyšší formy dáme vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem nebo je
ve směsi namočili. Piškoty polijeme vrstvou krému tak, že jsou zakryté.
Postup opakujeme, dokud krém nespotřebujeme. Připravený moučník posypeme kakaem,
přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici. Podáváme vychlazený s kávou latté.
Žloutky s cukrem šleháme ve vodní lázni, až se cukr rozpustí, a přidáme Mascarpone.
Na dno vyšší formy dáme vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem nebo je
ve směsi namočili. Piškoty polijeme vrstvou krému tak, že jsou zakryté.
Postup opakujeme, dokud krém nespotřebujeme. Připravený moučník posypeme kakaem,
přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici. Podáváme vychlazený s kávou latté.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé