ŠALAMOUN vynikající moučník
Potřebné ingredience
1 hrnek vody (studené)
1 hrnek cukru (písek, krystal)
1 celá hera
3 lžíce kakaa
1 dcl rumu
2 hrnky polohr. mouky,
1 prášek do pečiva
1 vanilk. cukr
4 celá vejce
Postup přípravy
1 hrnek vody (studené)
1 hrnek cukru (písek, krystal)
1 celá hera
3 lžíce kakaa
....................................................... dáme do hrnce a přivedeme k varu - vaříme 5 minut, pozor musí se hlídat má tendenci rychle vzejít nahoru.
Hotovou směs - odlejeme 3/4 hrníčku do kterého po vychladnutí přidáme 1 dcl rumu.
Zbytek směsi necháme v hrnci vychladnout.
Vychladnou směs přendáme do mísy a přidáme: 2 hrnky polohr. mouky,
1 prášek do pečiva
1 vanilk. cukr
4 celá vejce
pečeme na vymazaném a vysypaném plechu (hrub. moukou nebo kokosem) asi 30 minut na 180 stup.
Upečený - trošičku vychladlý celý koláč (ale nesmí být studené - ještě teplý koláč) polijeme zbytkem směsi s rumem, pomalu poléváme - vsakuje se do koláče
a hned po polití posypeme kokosem nebo ořechy.
1 hrnek cukru (písek, krystal)
1 celá hera
3 lžíce kakaa
....................................................... dáme do hrnce a přivedeme k varu - vaříme 5 minut, pozor musí se hlídat má tendenci rychle vzejít nahoru.
Hotovou směs - odlejeme 3/4 hrníčku do kterého po vychladnutí přidáme 1 dcl rumu.
Zbytek směsi necháme v hrnci vychladnout.
Vychladnou směs přendáme do mísy a přidáme: 2 hrnky polohr. mouky,
1 prášek do pečiva
1 vanilk. cukr
4 celá vejce
pečeme na vymazaném a vysypaném plechu (hrub. moukou nebo kokosem) asi 30 minut na 180 stup.
Upečený - trošičku vychladlý celý koláč (ale nesmí být studené - ještě teplý koláč) polijeme zbytkem směsi s rumem, pomalu poléváme - vsakuje se do koláče
a hned po polití posypeme kokosem nebo ořechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé