(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Čokoládovo-jahodová dobrůtka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 2 čokolády na vaření, půlka másla, jahody, trocha mléka a cukru
Postup přípravy
Smícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva a 2 vejce a vznikne nám řidší těsto. Nalijeme na pekáč a upečeme asi na 170 stupňů do zlatova. Po upečení uděláme druhým koncem vařečky do buchty malé díry (šťouchance). Rozpustíme si půlku másla, 2 čokolády na vaření, asi 5 lžic mléka a cukr dle chuti a pořádně promícháme - vznikne nám čokoládová poleva. Nalijeme na buchtu - pěkně zaplníme všechny dírky na buchtě. Navrch naskládáme půlky jahod a dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.
My tuhle buchtu milujeme - čokoláda a jahůdy - SUPER kombinace :)
My tuhle buchtu milujeme - čokoláda a jahůdy - SUPER kombinace :)
takhle to vypadá nakrojené v pekáčku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé