(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Focaccia
Potřebné ingredience
750 g hladké mouky (část lze nahradit pšeničnou celozrnnou), 1 balení instantního droždí, 3-4 lžíce nasekaného rozmarýnu (nebo jiných bylinek), 3 lžíce olivového oleje, 250 ml vlažné vody, 1-2 lžíce hrubé mořské soli
Postup přípravy
Mouku a sůl smícháme v míse, přidáme droždí a rozmarýn (bylinky). Uprostřřed uděláme důlek, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme středně tuhé těsto. Těsto dáme do mísy vytřené olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1 hod.
Poté těsto 2-3 min. zpracováváme na vále dohladka. Chceme-li mít 2 malé bochníčky, těsto rozpůlíme, vytvarujeme do kuletého tvaru výšky 3-5 cm. Prstem namočeným v olivovém oleji uděláme do bochníčků důlky, potřeme olejem, posypeme solí (já jsem posypala sekanými olivami a cherry rajčátky) a necháme ještě alespoň 20 min. kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-30 min. Zda jsou bochníčky hotové poznáme tak, že na poklepání zní dutě.
Podáváme nejlépe zatepla ke grilovanému masu, zelenině, salátům, s pomazánkami nebo jen tak k vínku!
Poté těsto 2-3 min. zpracováváme na vále dohladka. Chceme-li mít 2 malé bochníčky, těsto rozpůlíme, vytvarujeme do kuletého tvaru výšky 3-5 cm. Prstem namočeným v olivovém oleji uděláme do bochníčků důlky, potřeme olejem, posypeme solí (já jsem posypala sekanými olivami a cherry rajčátky) a necháme ještě alespoň 20 min. kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-30 min. Zda jsou bochníčky hotové poznáme tak, že na poklepání zní dutě.
Podáváme nejlépe zatepla ke grilovanému masu, zelenině, salátům, s pomazánkami nebo jen tak k vínku!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marsel
(upraveno)
9. 6. 2008, 8:26
A receptík je kde
alfleila
(upraveno)
9. 6. 2008, 20:08
@Marsel
Už je tu Marcelko!