(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Utopenci :-)))
Potřebné ingredience
Na 5l sklenici asi 12 - 15 libových párků ( dle velikosti ), sterilované kapie ( proužky ), hodně cibule, pepř mletý, nové koření celé, bobkový list, ocet, sůl
Postup přípravy
Libové párky sloupneme z kůže a podélně nařízneme. Uvnitř popepříme a naplníme sterilovanými kapiemi. Nakrouháme si hodně cibule na slabé plátky a ty ještě rozdělíme na jednotlivá kolečka ( té cibule se nebojte dát dost, dělá výborný nálev ). A pak už jen plníme do sklenice. Napřed silnější vrstvu cibule + bobkový list ( asi 4 listy ) + nové koření ( asi 8 kuliček - jak se vám povede nasypat ), poté párky a zase cibule, dokud nemáte celou sklenici plnou. Končíte cibulí + koření, přidáte asi PL soli a zalijete 1/2 - 3/4 lahve octa ( záleží na vaší chuti a také jak dlouho je hodláte jíst :-))) ). Do zbytku dolejete horkou
( budou dříve - asi za 4/5 dní ), nebo studenou ( budou za 6/7 dní ) vodou, dobře uzavřete, pořádně protřepete, aby se promíchala sůl a zmizely bubliny a popř. opět dolijete vodou až po okraj. Uložíte na tmavé místo, nejlépe do sklepa. Jsou vynikající, hlavně na různé akce, kde se dobře pije :-))), to jsou pak možná ještě lepší další den jako vyprosťovák :-)))
Přeji vám dobrou chuť a předem děkuji za jakékoliv komentáře. Už teď mi opět tečou sliny, foto časem doplním, ale dlouho čekat nebudete, páč je dělám velmi často :-)))
( budou dříve - asi za 4/5 dní ), nebo studenou ( budou za 6/7 dní ) vodou, dobře uzavřete, pořádně protřepete, aby se promíchala sůl a zmizely bubliny a popř. opět dolijete vodou až po okraj. Uložíte na tmavé místo, nejlépe do sklepa. Jsou vynikající, hlavně na různé akce, kde se dobře pije :-))), to jsou pak možná ještě lepší další den jako vyprosťovák :-)))
Přeji vám dobrou chuť a předem děkuji za jakékoliv komentáře. Už teď mi opět tečou sliny, foto časem doplním, ale dlouho čekat nebudete, páč je dělám velmi často :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé