(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Studený dort
Potřebné ingredience
Barunce k druhému ročku
Postup přípravy
velký balík piškotů, balíček jahod, banán, 4 zakys.smetany, 2 pomazánkové másla, jeden čokoládový Bobík - prostřední velikost, 2 vanilkové cukry. Krém prostě umíchám vařečkou v míse ze zakysaných smetan, pomazánkového másla a vanilk.cukru, čtvrtinu si dám do menší misky a tu umíchám s Bobíkem. Na dno dortové formy pokladu piškoty na ně dám bílý krém, kolečka jahod a trošinku toho krému, a zase piškoty, hnědý krém, kolečka banánů a trošku hnědého krému, piškoty, bílý krém, kolečka jahod, krém a zas piškoty, a nahoru zbytky obou krémů - když nezdobím udělá to mramorování. Krému nedávajte příliš hodně ať se to pak nerozjíždí prostě to zahlaďte ať špičky piškotů jdou vidět. No a plot je udělán z cukrářských piškotů, byly moc dlouhé tak jsem je trochu seřezala, ale můžete ho třeba udělat z tenkých oplatek, jako jsou např. Florenty (třeba je seřežete šikmo..zas to vypadá jinak.A zasypala strouhaným kokosem. No a marcipán jsem koupila v Tescu v takových špalíčcích (jeden cca 30,- a stačily na tu krásu čtyři)a byl naprosto úžasný a cenově to vyšlo skoro stejně jako doma dělaný, neměla jsem už na něj totiž čas, tak jsem vybrala tuto alternativu a nelituji, fakt byl mandlový..suprovní. Jen jsem jej obarvila barvama z Lídlu (cca 40,-kč), které jsou také super a koupila jsem na dokreslení ještě cukrové zdobící polevy v tubách také v lídlu(taky nějak za 40,-). Stužka je papírová z Intersparu, mají ji v takových klubíčcích jedno je kolem 40,-, ale jeto ho hodně metrů a já to využila na dárečky.
Když sundáte ten korpus co je dokola, tak tam vlastně čouhá ten krém a piškoty jdou bez problémů nalepit, kdyby náhodou nešly tak stačí vzít ještě třeba pom.máslo a dolepit to jím. Jo a ještě k tomu marcipánu, dá se úplně rozválet na tenoučko, takže se s tím dobře pracuje, když se začne lepit na prsty nebo je potřeba zahladit nějakou tu nerovnost, tak stačí navlhčit konečky prstů a zahladit. Figurky mají v těle špejli aby se nebortily.
Když sundáte ten korpus co je dokola, tak tam vlastně čouhá ten krém a piškoty jdou bez problémů nalepit, kdyby náhodou nešly tak stačí vzít ještě třeba pom.máslo a dolepit to jím. Jo a ještě k tomu marcipánu, dá se úplně rozválet na tenoučko, takže se s tím dobře pracuje, když se začne lepit na prsty nebo je potřeba zahladit nějakou tu nerovnost, tak stačí navlhčit konečky prstů a zahladit. Figurky mají v těle špejli aby se nebortily.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
juditap
(upraveno)
4. 10. 2008, 15:27
Dobrý den Evi,také nás čekají 2narozeniny,klasické dorty Teďa nejí...tak vyzkouším Váš recept!A díky i za rady,kde se dají sehnat pomůcky Jitka
Evika
(upraveno)
24. 6. 2008, 22:34
děkuji děkuji děkuji
Willow M
(upraveno)
9. 6. 2008, 7:07
Moc hezký, to muselo být radosti... Už vidím, se na to děti vrhly...
lenkamb
(upraveno)
8. 6. 2008, 19:23
Evi, je nádherný - a František + žížala Julie nemají chybu . Jsem ráda, že jsem alespoň trochu pomohla, ale Vy byste určitě zvládla i beze mě . Náplň je jiná - co člověk, to chuť, já ji nemám nikdy stejnou, vždycky tam skončí to, co je zrovna v lednici (pomaz.máslo, jogurt, zakys.smetana, tvaroh...nebo mix všeho). Je dobrý, že takový dort můžete udělat pokaždé jinak . Nejdůležitější, že byla Barunka "hotová", jak píšete , tak dodatečně přeju všechno nejlepší, má moc šikovnou mamču
Inka82
(upraveno)
8. 6. 2008, 16:36
Dortík je bomba,Frantiček krásnej,ale Julča je naprosto úžasná
Init
(upraveno)
8. 6. 2008, 14:20
Ten je nádherný, šikulkááá
Bára D.
(upraveno)
8. 6. 2008, 14:20
Jé, František a Júlie Krása