Obrátený jablčník
Potřebné ingredience
1,5 kg stúhaných jabĺk,
6 vajíčok, 8 lyžíc kryštál.cukru, 1 bal. valnilkového cukru, 8 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice oleja
Čokopoleva: 15 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc kakaa10 dkg masla, 4 lyžice vriacej vody
Postup přípravy
toto budeme potrebovať
Jablká očistíme a postrúhame na strúhadle.
Na plech uložíme papier na pečenie a naň rozprestrieme jablká....môžeme posypať škoricovým cukrom
Vymiešame žĺtky s cukrami a olejom. Z bielok ušľaháme sneh.
Obe hmoty spojíme do kopy.
Do toho preosejeme cez sitko múku a zmiešame.
Cesto nalejeme na jablká a rozotrieme. Dáme piecť na 180°C
takto pekne do zlata a necháme vychladnúť.
Povrch pocukrujeme a priklopíme druhým plechom a otočíme naopak. Potom stiahneme z jablčok papier.
Pripravíme si polevu. Maslo roztopíme a do neho nasypeme cukor a kakao. Pridáme vriacu vodu a miešame na miernom ohni až kým sa pekne neleskne. Nevaríme. Horúcou polevou polejeme koláč. Vychladnutý pokrájame. Nie je príliš sladký a je ozaj výborný.
Na vrch môžme dať aj kopček šľahačky, aby sme to nemali až také diétne :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé