Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KOLÁČ S KAPUČÍNOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU S OŘÍŠKOVÝMI SMĚSI

0.0
KOLÁČ S KAPUČÍNOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU S OŘÍŠKOVÝMI SMĚSI

Potřebné ingredience

( Větší hrnek )1 hrnek hrubé mouky + 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 kypřící prášek, 1/2 hrnku oleje + 1 hrnek mléka, 2 vejce.........MARMELÁDA : jakákoliv, já jsem např. dávala višňovou s kousky ovoce ( STILLA dolce ) z kauflandu..........KAPUČÍNOVÝ KRÉM : 600 ml mléka anebo - aby byl krém pevnější - 500 ml mléka, 120 g. cukru, 1 vanilkový pudink, 3 vrchovaté lžíce oříškového nebo jiného kapučína.........ČOKOLÁDOVÁ POLEVA : 100 g.čokoláda na vaření + 50 g. ztužený tuk..........OŘÍŠKOVÁ SMĚS : posekané vlařské ořechy, slunečnice, strouhaný kokos, hrozinky i kandované ovoce apod...anebo stačí jen samotné posekané vlařské ořechy.

Postup přípravy

Vše smícháme a vzniklé těsto nalijeme na pečící papír do větší formy s vyšším okrajem a upečeme asi 40 minut na 150 stupňů .
Po upečení těsto pravidelně propícháme koncem silnější vařečky nebo paličky, takže v těstu vzniknou prohlubně. Potřeme marmeládou a přelijeme čerstvě připraveným kapučínovým krémem. Nakonec po ztuhnutí krému polijeme čokoládovou polevou a polovinu posypeme oříškovou směsí a polovinu jen samotnými vlařskými ořechy. Dáme do ledničky ztuhnout a potom koláč opatrně nakrájíme ostrým nožem a uložíme do ledničky, abychom krém udrželi tuhý.

PŘÍPRAVA KRÉMU : Do poloviny mléka rozmícháme pudinkový prášek a necháme stranou. V druhé polovině mléka rozpustíme cukr a kapučíno v prášku a přivedeme k varu. Jakmile se vaří přidáme druhou polovinu mléka s pudinkem a za stálého míchání ohříváme do zhoustnutí. Když krém začne bublat, minutku povaříme a mícháme. Okamžitě lijeme na těsto, dokud krém neztuhne.

PŘÍPRAVA POLEVY : Rozlámánou čokoládu rozpustíme společně s tukem za stálého míchání v horké vodní lázni. Voda se nesmí vařit, jinak se poleva srazí.

Příprava : hrubá mouka + hladká, kypřící prášek, cukr, olej + mléko a vejce

Upečený moučník

Po upečení těsto pravidelně propícháme koncem silnější vařečky nebo paličky, takže v těstu vzniknou prohlubně

Potřeme marmeládou

Příprava kapučínový krém : kapučína, cukr, vanilkový pudink a mléko

Přelijeme čerstvě připraveným kapučínovým krémem

Po ztuhnutí krému polijeme čokoládovou polevou a posypeme oříškovou směsí.

Lahodný a svěží desert - jen si uvařte kávu a - dobrou chuť !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PajaG 28. 6. 2008, 23:21
Dobrý večer Helenko, tak dnes jsem dělala Váš moučník. Je úúúžasný, zase něco nového!!! S kapučínem bezva nápad. Dala jsem rybízovou marmeládu, korpus jsem udělala svůj hrnkový.Je moc dobrý s těmi ořechy. Před chvilkou jsem načapala manžela jak se s nim cpal u lednice. A to je prosím 23.20. Musela jsem se smát. Tak to mluví za vše, jak je dobrý. Děkuji. (clamp) (clamp) (clamp)
HLN (upraveno) 29. 6. 2008, 0:10
@PajaG Dobrý večer Pavli, děkuji za krásný komentář a dneska jsem udělala další nové recepty, ale teď pozdě večer jsem se radši neochutnala a bohužel mám sklon k tloustnutím a pak mám ještě ty vytacitový moučníky a ty byly pro mě i ostatním návštěvníkům opravdu vynikající a taky si něco vymýšlím a ostatní recepty snad doufám, že zachutnají i jim, teď jsem koukala Vaše recepty a máte všechny moc skvělé recepty a já si od Vás také vyzkouším. (F) (L)
fena1 7. 6. 2008, 20:49
tak to musí být výborný určitě vyzkouším (Y) (Y) (clamp) (clamp)
HLN 7. 6. 2008, 23:03
@fena1 Můžete si vyzkoušet a uvidíte, pak mi dejte vědět, jestli se Vám to zachutnalo (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie