KOLÁČ S KAPUČÍNOVÝM KRÉMEM A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU S OŘÍŠKOVÝMI SMĚSI
Potřebné ingredience
( Větší hrnek )1 hrnek hrubé mouky + 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 kypřící prášek, 1/2 hrnku oleje + 1 hrnek mléka, 2 vejce.........MARMELÁDA : jakákoliv, já jsem např. dávala višňovou s kousky ovoce ( STILLA dolce ) z kauflandu..........KAPUČÍNOVÝ KRÉM : 600 ml mléka anebo - aby byl krém pevnější - 500 ml mléka, 120 g. cukru, 1 vanilkový pudink, 3 vrchovaté lžíce oříškového nebo jiného kapučína.........ČOKOLÁDOVÁ POLEVA : 100 g.čokoláda na vaření + 50 g. ztužený tuk..........OŘÍŠKOVÁ SMĚS : posekané vlařské ořechy, slunečnice, strouhaný kokos, hrozinky i kandované ovoce apod...anebo stačí jen samotné posekané vlařské ořechy.
Postup přípravy
Po upečení těsto pravidelně propícháme koncem silnější vařečky nebo paličky, takže v těstu vzniknou prohlubně. Potřeme marmeládou a přelijeme čerstvě připraveným kapučínovým krémem. Nakonec po ztuhnutí krému polijeme čokoládovou polevou a polovinu posypeme oříškovou směsí a polovinu jen samotnými vlařskými ořechy. Dáme do ledničky ztuhnout a potom koláč opatrně nakrájíme ostrým nožem a uložíme do ledničky, abychom krém udrželi tuhý.
PŘÍPRAVA KRÉMU : Do poloviny mléka rozmícháme pudinkový prášek a necháme stranou. V druhé polovině mléka rozpustíme cukr a kapučíno v prášku a přivedeme k varu. Jakmile se vaří přidáme druhou polovinu mléka s pudinkem a za stálého míchání ohříváme do zhoustnutí. Když krém začne bublat, minutku povaříme a mícháme. Okamžitě lijeme na těsto, dokud krém neztuhne.
PŘÍPRAVA POLEVY : Rozlámánou čokoládu rozpustíme společně s tukem za stálého míchání v horké vodní lázni. Voda se nesmí vařit, jinak se poleva srazí.
Příprava : hrubá mouka + hladká, kypřící prášek, cukr, olej + mléko a vejce
Upečený moučník
Po upečení těsto pravidelně propícháme koncem silnější vařečky nebo paličky, takže v těstu vzniknou prohlubně
Potřeme marmeládou
Příprava kapučínový krém : kapučína, cukr, vanilkový pudink a mléko
Přelijeme čerstvě připraveným kapučínovým krémem
Po ztuhnutí krému polijeme čokoládovou polevou a posypeme oříškovou směsí.
Lahodný a svěží desert - jen si uvařte kávu a - dobrou chuť !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé