Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kakaová roláda s jahodami

0.0
Kakaová roláda s jahodami

Potřebné ingredience

** Těsto
5 vajec
160 g krupicového cukru
160 g hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
20 g kakaa
** Náplň
200 g jahod
250 ml smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
** Zdobení
100 g jahod
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme na porce a ozdobíme zbylými jahodami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie