(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Halušky s brynzou
Potřebné ingredience
Na halušky: 2 veliké brambory, hladká mouka, polohrubá mouka, 2 vajíčka, mléko, špetka soli
Na dodělání: kousek anglické, veliká cibule, olej, brynza
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na drobno, přidáme vajíčka, a půl na půl polohrubou a hladkou mouku. Rozředíme mlékem a uděláme si polotuhé těsto, nezapomeneme osolit.
Halušky vaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou jsou hotové. Můžeme buď protlačovat přes sítko na halušky nebo dělat malé nočky.
Na pánvičce zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na tenká kolečka a přidáme anglickou na kostičky, pěkně opražíme a i celé pak nalejeme do mísy s uvařenýma haluškama a brynzou. Pěkně promícháme a podáváme.
Halušky vaříme ve vroucí osolené vodě, až vyplavou jsou hotové. Můžeme buď protlačovat přes sítko na halušky nebo dělat malé nočky.
Na pánvičce zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na tenká kolečka a přidáme anglickou na kostičky, pěkně opražíme a i celé pak nalejeme do mísy s uvařenýma haluškama a brynzou. Pěkně promícháme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 4. 2014, 19:02
Anna80
(upraveno)
13. 4. 2014, 16:41
miluji toto jidlo hned bych si dala.
Jonáš7
(upraveno)
13. 4. 2014, 14:57
já dávám oravskou slaninu /vozí mě jí ze Slovenska nebo jí mívají v Makru/ a anglickou se ta chuť nenahradí
gavrunka
(upraveno)
26. 6. 2008, 11:48
výborný recept ted jsem je udělala a jen se těším až kluci prijdou ze školy tak si smlsnou.