Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Moje dnešní rychlovka kuličky z mletého masa na rajčatech - za půl hodiny hotové :o))

0.0
Moje dnešní rychlovka kuličky z mletého masa na rajčatech - za půl hodiny hotové :o))

Potřebné ingredience

Mleté maso, plechovka loupaných rajčat, strouhanka, sůl, pepř, vejce, olej, česnek, italské koření, cukr, sýr jaký má kdo rád, u nás eidam a niva. Jako příloha těstoviny.

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř a dohustíme strouhankou. Vytvoříme kuličky, které dáme do pekáčku s troškou oleje a zalijeme zavařenými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek /dva stroužky/. Dáme péct do trouby. Občas podlijeme trochou vody. Mezitím si dáme vařit těstoviny. Až je maso hotové, tak si kuličky vyndáme a rajčata trošku zahustíme moukou, případně přidáme trošku vody, aby bylo omáčky více. Ochutíme dvěmi lžícemi cukru a osolíme dle chuti. Můžeme přidat italské koření - třeba na pizzu. My to máme rádi, ale je to dobré i bez něj. Pak vložíme do pekáčku zpět maso a zasypeme nastrouhaným sýrem - nešetříme :o)). Vložíme na chviličku zpět do trouby. Ale již nepečeme, jen necháme rozpustit. A pak podáváme s uvařenými těstovinami. Syn měl boule za ušima, jak mu to chutnalo.

Takto to vpadá po zasypání sýrem. Recept jsem si dnes z nouze vymyslela, ale určitě ho zařadíme mezi oblíbená jídla. Je to opravdu dobrůtka :o)).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

omandra 19. 1. 2013, 12:37
skvěléééé (Y)takových receptů více! Dnes jsem nevěděla, co honem uvařit, takže do vyhledávače "rychlovka z mletého masa" a vyšel mi Váš recept :-) úžasný!!Manžel se olizoval jako dlouho ne! Sice jsem neměla konzervovaná rajčata, dala jsem čerstvá a uvařila a myslím,že je to snad ještě lepší, téměř jsem nemusela dochucovat a bylo to výýýborné!! Takže díky!!! (clamp) (clamp) (clamp)
katiana 28. 1. 2013, 22:43
@omandra (F) Jsem ráda, že chutnalo, tak jako nám. :-$
jíta406 7. 6. 2008, 14:08
Katko to vypadá krásně a jednoduše :-$musím vyzkoušet (zajic) (zajic) (zajic) (pl) (hello)
katiana 7. 6. 2008, 17:40
@jíta406 Určitě vyzkoušejte, je to dobrůtka (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie