Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Pařez pro myslivce

0.0
Pařez pro myslivce

Potřebné ingredience

Pařez podle Dáši V (Onasi), marcipán, oříškový a čokoládový krém, mramorový a oříškový piškot.

Postup přípravy

Pařízek jsem upekla ve dvou kulatých formách, promazala čokoládovým krémem a polepila kousky stříkané čokolády.
Spodek je pečený na obyčejném plechu a jednou prořízlý a naplněný oříškovým krémem.
Ozdůbky jsem měla připravené pár dní dopředu, šišku s jehličím jsem dodělala ještě včera, aby to do rána uschlo.
A teď jdu k ohýnku na vínko a stejček:-)

Shora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luisik7 28. 7. 2009, 15:52
Je mooooc pěkný!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
YVONN 28. 7. 2009, 15:50
super práce (clamp) (clamp) (clamp)taky mám dělat první myslivecký už ted jsu štěstím bez sebe nevím kde začnu ;-)já chcu taky stejk 8o|
77lenka 1. 12. 2008, 14:09
Oli ten Váš pařez je nádherný a líbí se mi i ten kus lesa co máte pod ním. Chtěla jsem se zeptat z kolika vajec máte ten korpus na plech? Díky za odpověĎ (L)
Vojtula 27. 11. 2008, 8:54
moc pěkné a určitě i dobré (zajic) (zajic) (zajic)
ivamamina 21. 9. 2008, 20:27
Oli, ako si robila tu čokoládu na kôru? *-)
Init 21. 9. 2008, 20:34
@ivamamina Je to roztopená tmavá čokoláda, na alobal jsem štětcem natírala v několika vrstvách různé tvary, aby byly trošku vyšší a moc se nelámaly, čím střapatější, tím líp, navrch jsem ještě šmrncla tošku světlé čokolády, líp to vypadá. Po zatuhnutí jsem je sloupla a lepila všelijak přes sebe na pařez, úlomky jsem použila na vycpání mezer a na kořeny. (F)
ivamamina 21. 9. 2008, 20:48
@Init Ďakujem za radu. (L)
hocky 7. 8. 2008, 20:08
Krasa kde najdu ten recept na mramorovy korpus???? diky verča (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Init 21. 9. 2008, 20:31
radobelina 8. 7. 2008, 15:53
Nádhera!!!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Init 8. 7. 2008, 15:59
@radobelina Děkuji (L)
macik147 17. 6. 2008, 13:01
:-oMáte tak krásný dorty.Mužu se zeptat čím jakou hmotou je potahujete aby se vám netrhala.Díky Marcela :-$ :-$
Init 17. 6. 2008, 13:11
@macik147 Marcelko díky, já používám víc druhů marcipánu, pokud nemáte moc zkušeností, doporučuji tvárnější a snadnější marcipán ze sirupu. 12 vrchovatých velkých lžic mouč.cukru, 6 vrchovatých velkých lžic sušeného polotučného mléka, 3 rovné lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu (v obchodech se zdravou výživou), prý lze nahradit medem, ale nemám to vyzkoušené. Dále asi půl až deci vody, s tou opatrně, aby hmota moc nezřídla, pak byste musela přidat ještě trochu cukru nebo suš. mléka. Nakonec mandlové aroma, může být ale i jiné. propracovat do hladka. Tento marcipán je krásně vláčný, netrhá se, při rozvalování je dobré mít fólii, protože trošku lepí, nebo podsypat škrobem, ten z toho pak jen smetete. Tak ať se daří (D)
macik147 17. 6. 2008, 19:56
@Init Děkuju za rady. (L) (L) (L)
nula 7. 6. 2008, 15:37
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) nádhera (Y) (Y) (Y) Kam na ty nápady ženské chodíte *-) já teda vůbec nemám žádnou fantazii ach jooo :-( 8o|
Init 7. 6. 2008, 16:42
@nula Díky, no přece sem ^o) (F)
PRATELKA 7. 6. 2008, 11:06
Tedy valím oči :-o :-o :-o mám doma myslivce, 15.6. máme výročí to by byl super dárek (D) (D) (D) (D) (D) (sampus) (sampus) (sampus)
Init 7. 6. 2008, 11:11
@PRATELKA Děkuji za chválu, tak ho zkuste, ten pařízek není tak těžký a perfektní popis má u sebe v archivu Dáša V. (L)
MAMEMIMOMU 7. 6. 2008, 10:55
Oli, ten je opravdu krásný |:o) |:o) |:o) Teda to je nejhezčí pařez, co jsem do teď viděla (clamp) (clamp) (clamp) Ty žaludy a šiška, muchomůrka .... PARÁDA (Y)
Init 7. 6. 2008, 10:58
@MAMEMIMOMU Jééé, Míšo díky, včera jsem dodělávala dva a myslela jsem, že ani nestihnem oslavu (F) (F)
Lucinka 7. 6. 2008, 8:54
Oli, to je nádhera! (Y) (Y) Nemám slov, jen koukám :-o
Init 7. 6. 2008, 10:45
@Lucinka Děkuji Lucko (L)
Buboo 7. 6. 2008, 7:35
Tak tohle je opravdu nádhera, až se tají dech (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) urazit ruce tomu, kdo by to chtěl sníst :-) (zajic) :-)
Init 7. 6. 2008, 10:46
@Buboo Tak to už budeme celá rodina bez rukou :-| (F) Díky za pochvalu (L)
korivana 7. 6. 2008, 7:18
No tak ten nemá chybu (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Init 7. 6. 2008, 10:46
@korivana Ivo díky (F) (F) (F)
Bára D. 7. 6. 2008, 7:14
Nádhera, úplně se mi tají dech, krásný pařez a veselé okolí (L) (L) (F)
Init 7. 6. 2008, 10:44
@Bára D. Děkuji moc :-) (F) (F)
helulka 7. 6. 2008, 0:11
Oli, moc povedený (Y) (Y) (Y). Kůra je fakt věrohodná, parádička. Ozdůbky vychytané... (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Init 7. 6. 2008, 0:13
@helulka Helenko díky za pochvalu (L) (F)
akr 6. 6. 2008, 21:20
Oli ted jsem se kochala jedním Vaším výtvorem a už je tady další je to perfektní (Y) (Y) nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Init 6. 6. 2008, 22:09
@akr Leni díky (F) (F) (F)
jitkaad 6. 6. 2008, 20:59
dokonalé, co kdybyste poradila jsk se vám povedly ty pravidelné léta? :-$
Init 6. 6. 2008, 21:07
@jitkaad Jituš díky, pravidelná léta je jen střídavé kladení jedné lžíce tmavého a dvou lžic světlého těsta doprostřed formy a pak vybrat po rozřezání ten nejlepší letokruh :-) (F)
jitkaad 6. 6. 2008, 21:28
@Init Tak v tom případě jste dost dobrá na geometrii, což je fakt, když tvoříte takové krásy, že já se vůbec ptám a radši nekoukám :-o :-o :-o :-o :-o
Init 6. 6. 2008, 22:18
@jitkaad Kdepak geometrie, z té jsem na gymplu skoro propadala, to není moje hoby, já jsem spíš na jazyky a taky na tvoření :-) :-) (L)
jitkaad 7. 6. 2008, 23:26
@Init Tak v tom případě je to dar "z hůry" [A]
Init 8. 6. 2008, 7:29
@jitkaad (hello) To nevím Jituš, mě bavilo vždycky nějaké tvořeníčko, ať už z papíru, nebo teď z marcipánu (D)
Willow M 6. 6. 2008, 20:48
Olinko, to je dokonalý... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Init 6. 6. 2008, 21:05
@Willow M Markétko díky, moc mě to těší (F) (L)
evycka 6. 6. 2008, 20:48
dokonalý (clamp) (clamp) (clamp) pník je skvelý, aj muchotrávka a kvetinky (Y) (Y) (Y) ako ste, prosím, robili brečtan? to je maľovaný?
Init 6. 6. 2008, 21:08
@evycka Evi, na břečťan mám formičku od Wiltona a samozřejmě kraje jsou domalované potravinářskou bělobou - děkuji za pochvalu (K) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie