(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pařez pro myslivce
Potřebné ingredience
Pařez podle Dáši V (Onasi), marcipán, oříškový a čokoládový krém, mramorový a oříškový piškot.
Postup přípravy
Pařízek jsem upekla ve dvou kulatých formách, promazala čokoládovým krémem a polepila kousky stříkané čokolády.
Spodek je pečený na obyčejném plechu a jednou prořízlý a naplněný oříškovým krémem.
Ozdůbky jsem měla připravené pár dní dopředu, šišku s jehličím jsem dodělala ještě včera, aby to do rána uschlo.
A teď jdu k ohýnku na vínko a stejček:-)
Spodek je pečený na obyčejném plechu a jednou prořízlý a naplněný oříškovým krémem.
Ozdůbky jsem měla připravené pár dní dopředu, šišku s jehličím jsem dodělala ještě včera, aby to do rána uschlo.
A teď jdu k ohýnku na vínko a stejček:-)
Shora
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luisik7
(upraveno)
28. 7. 2009, 15:52
Je mooooc pěkný!!!!!!
YVONN
(upraveno)
28. 7. 2009, 15:50
super práce taky mám dělat první myslivecký už ted jsu štěstím bez sebe nevím kde začnu já chcu taky stejk
77lenka
(upraveno)
1. 12. 2008, 14:09
Oli ten Váš pařez je nádherný a líbí se mi i ten kus lesa co máte pod ním. Chtěla jsem se zeptat z kolika vajec máte ten korpus na plech? Díky za odpověĎ
Vojtula
(upraveno)
27. 11. 2008, 8:54
moc pěkné a určitě i dobré
ivamamina
(upraveno)
21. 9. 2008, 20:27
Oli, ako si robila tu čokoládu na kôru?
Init
(upraveno)
21. 9. 2008, 20:34
@ivamamina
Je to roztopená tmavá čokoláda, na alobal jsem štětcem natírala v několika vrstvách různé tvary, aby byly trošku vyšší a moc se nelámaly, čím střapatější, tím líp, navrch jsem ještě šmrncla tošku světlé čokolády, líp to vypadá. Po zatuhnutí jsem je sloupla a lepila všelijak přes sebe na pařez, úlomky jsem použila na vycpání mezer a na kořeny.
ivamamina
(upraveno)
21. 9. 2008, 20:48
@Init
Ďakujem za radu.
hocky
(upraveno)
7. 8. 2008, 20:08
Krasa kde najdu ten recept na mramorovy korpus???? diky verča
Init
(upraveno)
21. 9. 2008, 20:31
@hocky
Je to tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14008&user=9782
radobelina
(upraveno)
8. 7. 2008, 15:53
Nádhera!!!!!
Init
(upraveno)
8. 7. 2008, 15:59
@radobelina
Děkuji
macik147
(upraveno)
17. 6. 2008, 13:01
Máte tak krásný dorty.Mužu se zeptat čím jakou hmotou je potahujete aby se vám netrhala.Díky Marcela
Init
(upraveno)
17. 6. 2008, 13:11
@macik147
Marcelko díky, já používám víc druhů marcipánu, pokud nemáte moc zkušeností, doporučuji tvárnější a snadnější marcipán ze sirupu. 12 vrchovatých velkých lžic mouč.cukru, 6 vrchovatých velkých lžic sušeného polotučného mléka, 3 rovné lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu (v obchodech se zdravou výživou), prý lze nahradit medem, ale nemám to vyzkoušené. Dále asi půl až deci vody, s tou opatrně, aby hmota moc nezřídla, pak byste musela přidat ještě trochu cukru nebo suš. mléka. Nakonec mandlové aroma, může být ale i jiné. propracovat do hladka. Tento marcipán je krásně vláčný, netrhá se, při rozvalování je dobré mít fólii, protože trošku lepí, nebo podsypat škrobem, ten z toho pak jen smetete. Tak ať se daří
macik147
(upraveno)
17. 6. 2008, 19:56
@Init
Děkuju za rady.
nula
(upraveno)
7. 6. 2008, 15:37
nádhera Kam na ty nápady ženské chodíte já teda vůbec nemám žádnou fantazii ach jooo
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 16:42
@nula
Díky, no přece sem
PRATELKA
(upraveno)
7. 6. 2008, 11:06
Tedy valím oči mám doma myslivce, 15.6. máme výročí to by byl super dárek
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 11:11
@PRATELKA
Děkuji za chválu, tak ho zkuste, ten pařízek není tak těžký a perfektní popis má u sebe v archivu Dáša V.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:55
Oli, ten je opravdu krásný Teda to je nejhezčí pařez, co jsem do teď viděla Ty žaludy a šiška, muchomůrka .... PARÁDA
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:58
@MAMEMIMOMU
Jééé, Míšo díky, včera jsem dodělávala dva a myslela jsem, že ani nestihnem oslavu
Lucinka
(upraveno)
7. 6. 2008, 8:54
Oli, to je nádhera! Nemám slov, jen koukám
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:45
@Lucinka
Děkuji Lucko
Buboo
(upraveno)
7. 6. 2008, 7:35
Tak tohle je opravdu nádhera, až se tají dech urazit ruce tomu, kdo by to chtěl sníst
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:46
@Buboo
Tak to už budeme celá rodina bez rukou Díky za pochvalu
korivana
(upraveno)
7. 6. 2008, 7:18
No tak ten nemá chybu
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:46
@korivana
Ivo díky
Bára D.
(upraveno)
7. 6. 2008, 7:14
Nádhera, úplně se mi tají dech, krásný pařez a veselé okolí
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 10:44
@Bára D.
Děkuji moc
helulka
(upraveno)
7. 6. 2008, 0:11
Oli, moc povedený . Kůra je fakt věrohodná, parádička. Ozdůbky vychytané...
Init
(upraveno)
7. 6. 2008, 0:13
@helulka
Helenko díky za pochvalu
akr
(upraveno)
6. 6. 2008, 21:20
Oli ted jsem se kochala jedním Vaším výtvorem a už je tady další je to perfektní nádhera
Init
(upraveno)
6. 6. 2008, 22:09
@akr
Leni díky
jitkaad
(upraveno)
6. 6. 2008, 20:59
dokonalé, co kdybyste poradila jsk se vám povedly ty pravidelné léta?
Init
(upraveno)
6. 6. 2008, 21:07
@jitkaad
Jituš díky, pravidelná léta je jen střídavé kladení jedné lžíce tmavého a dvou lžic světlého těsta doprostřed formy a pak vybrat po rozřezání ten nejlepší letokruh
jitkaad
(upraveno)
6. 6. 2008, 21:28
@Init
Tak v tom případě jste dost dobrá na geometrii, což je fakt, když tvoříte takové krásy, že já se vůbec ptám a radši nekoukám
Init
(upraveno)
6. 6. 2008, 22:18
@jitkaad
Kdepak geometrie, z té jsem na gymplu skoro propadala, to není moje hoby, já jsem spíš na jazyky a taky na tvoření
jitkaad
(upraveno)
7. 6. 2008, 23:26
@Init
Tak v tom případě je to dar "z hůry"
Init
(upraveno)
8. 6. 2008, 7:29
@jitkaad
To nevím Jituš, mě bavilo vždycky nějaké tvořeníčko, ať už z papíru, nebo teď z marcipánu
Willow M
(upraveno)
6. 6. 2008, 20:48
Olinko, to je dokonalý...
Init
(upraveno)
6. 6. 2008, 21:05
@Willow M
Markétko díky, moc mě to těší
evycka
(upraveno)
6. 6. 2008, 20:48
dokonalý pník je skvelý, aj muchotrávka a kvetinky ako ste, prosím, robili brečtan? to je maľovaný?
Init
(upraveno)
6. 6. 2008, 21:08
@evycka
Evi, na břečťan mám formičku od Wiltona a samozřejmě kraje jsou domalované potravinářskou bělobou - děkuji za pochvalu